Někdy nejsme se svou prací spokojeni. Které Disney filmy se Waltovi nelíbily?

6. února 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Občas se stane, že nejsme spokojeni s prací, kterou děláme a mistr Walt Disney není výjimkou! Dnes se ohlédneme za Disney produkcí, kterou Mickeyho táta nenosil ve svém srdci. Informace přinesl portál Disney svět.

Alenka v říši divů

Tento film přijala kritika smíšeně, když měla premiéru v roce 1951. Hlavní kritikou byl nedostatek pevného scénáře a osobnost Alenky. Walt Disney pak po letech potvrdil, že sdílel stejný názor jako tisk a uvedl, že nikdy nebyl schopen plně porozumět charakteru své hrdinky ani vesmíru filmu.

Peter Pan

Walt Disney nikdy neměl rád hlavní postavu svého filmu, považoval ho za příliš chladného a postrádajícího empatii.

Šípková Růženka

Místo 3 víl, které hlídají princeznu Auroru, jich podle Waltova přání mělo být celkem 7. Nakonec neochotně upustil od svého rozmaru, když animátoři jednomyslně řekli, že pro příběh jsou lepší 3 víly.

Goofy

Mezi hlavními Disney postavami najdeme vedle Mickeyho a Donalda i praštěného Goofyho…kterého Walt Disney neměl rád! Důvodem bylo, že ho považoval za příliš trapného a pro studio představoval krok zpět.

101 dalmatinů

Příběh Waltovi nedělal problém, ale vadila mu zde estetická stránka: Dalmatiny pokládal za příliš „načmárané“.

Lady a Tramp

Jaká scéna se vám okamžitě vybaví, když s vámi někdo mluví o “Lady a Tramp”? Špagetová večeře s “Bella Note” v pozadí, že? Waltu Disneymu se ta scéna nelíbila. Během prezentace scénáře dokonce požádal o její vymazání s tím, že tato sekvence je směšná, protože zvířata se o potravu nedělí, ale bojují o ni. Teprve až když uviděl finální animovanou scénu, změnil názor.

Pokračování všeobecně

Pokud vás zajímalo, proč to trvalo až do 90. let, než první pokračování Disney klasiky spatřilo světlo světa, bylo to jednoduše proto, že Walt neviděl smysl dělat pokračování těchto klasik, protože to nemohlo přinést nic nového.

Zábava - další články

Doporučujeme