Nosíte luxusní oblečení? V tomhle městě vám ho policie může zabavit!

24. ledna 2018·Zábava·Karolína Stránská

Až se příště rozhodnete navštívit nizozemský Rotterdam, možná byste si měli dávat pozor, co si vezmete na sebe. Nejen proto, že místní občané nebudou vašim luxusem nijak ohromeni, ale také proto, že policie plánuje zpovídat mladé lidi, kteří se zde potulují v drahém oblečení.

Pokud nejste schopni doložit, že vaše třpytivé Gucci střevíce byly zakoupeny za peníze, které jste získali poctivou cestou, mohou vám být konfiskovány! Než však podobné opatření vejde v platnost, policisté budou školeni odborníkem, aby rozeznali pravého Armaniho od padělku.

Jak uvedl šéf policejního oddělení, mezi podezřelými jsou především mladíci, kteří nemohou doložit legální příjem, ale i tak se chlubí luxusními hodinkami a oblečením za astronomicky vysoké částky, uvedl server Vice.

Tato novinka se nesetkala na internetu s nadšením. Mnozí se domnívají, že toto opatření povede k prohloubení rasových stereotypů. Běloch v luxusních doplňcích nebude pravděpodobně považován za drogového dealera tak často, jako černoch v podobném obleku, tvrdí komentující.

Zábava - další články

Doporučujeme