Nový trend v době koronaviru: Lidé si oblíbili ochranné klobouky

16. března 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: dholic_lifewear

Nedávno se do módy opět vrátily kloboučky, jaké si pamatujeme hlavně z devadesátých let. Celosvětově se šířící nákaza novým typem koronaviru ale z již profláknutého kousku udělala doplněk zcela nový: lidé si k němu totiž přidali plastové hledí, které je chrání přes prskajícími bacilonosiči. 

Umění je jedna věc, když ale přijde na módu, je extrémně důležité nezapomínat ani na praktickou stránku věci. Důkazem toho je nejnovější módní trend, který se pozvolna šíří světem extravagantních módních nadšenců.

Nový typ koronaviru totiž v posledních měsících ovlivnil mnohé a  nevyhnul se ani módnímu průmyslu. Po bezpočtu kreativních variacích s rouškami nyní tak přišel další kousek, který má svého nositele ochránit. Je jím retro klobouček ozdobený plastovým štítem před obličejem.

Retro kloboučky po letech opět zpopularizoval zejména londýnský basketbalista Ovie Soko (29). Nový vývoj v trendu pak kopíruje narůstající poptávku po nejrůznějších ochranných pomůckách.

Není to však zdaleka první (a zřejmě ani poslední) módní výstřelek inspirovaný koronavirem. Nová nákaza ákaza již lidstvo přiměla k vytvoření speciálního make-upu testovaného pro nošení s rouškou nebo dokonce výrobu personalizovaných roušek potištěných obrázkem vašeho obličeje, aby vás i s ní dokázal rozpoznat systém odemykání mobilního telefonu na základě tváře.


Zábava - další články

Doporučujeme