Představujeme největší filmové mrchy… které zkrátka milujeme!

13. března 2023·Zábava·Redakce

Bellatrix Lestrange (Foto zdroj: Warner Bros. Pictures)

Hodné holky se dostanou do nebe... a ty zlobivé všude. Co je na tom pravdy, necháme na vás, nicméně je pravda, že alespoň v tom filmovém světě se najdou pořádné potvory, které my holky zkrátka milujeme, a i když se většinou nejedná o hlavní postavy, daly bychom cokoliv za samostatný film jen o nich. Které to jsou?

Na světě jsou lidé různí, stejně tak jako ve světě příběhů a filmů. Do každého správného příběhu patří nějaký záporák, který udělá děj napínavým a přiměje nás stát na straně dobra a klaďase. Některým zloduchům skutečně ze srdce přejeme smrt. Skvělým příkladem je Dolores Jane Umbridgeová – nenáviděná profesorka z příběhu Harryho Pottera, kterou sám král hororů Stephen King označil za největšího záporáka od dob Hannibala Lectera. Druhým nenáviděným zlounem je Joffrey Baratheon ze seriálu Hry o trůny. Těžko říct, jestli by těmhle sadistickým psychopatům někdo v příběhu fandil. Pokud někoho takového znáte, měli byste přehodnotit váš vztah k němu a být vámi, přerušíme s ním veškerý kontakt.

Pak jsou tu ale záporačky, které si kolikrát oblíbíme víc než hlavní kladnou postavu. Prostě je milujeme a obdivujeme. A i když jim nefandíme, protože zkrátka milujeme šťastné konce, moc rádi bychom se podívali na pokračování příběhu, které by bylo právě o nich.

Znáte je všechny?

Regina George – Protivný sprostý holky

Čím víc vás lidi nenávidí, tím víc chtějí být jako vy. O tom okouzlující blondýnka a královna středí školy Regina ví své. Je to sice zákeřná, zlá mrcha a chodit do školy bychom s ní nechtěli, nicméně se jí nedá odepřít její osobní kouzlo a přirozenou autoritu. Je to nejzajímavější postava z celého filmu. Málokterá dívka po prvním zhlédnutí Protivných sprostých holek nezačala nosit ve středu růžovou.

Protivný sprostý holky (Foto zdroj: Paramount Pictures)

Miranda Priestly – Ďábel nosí Pradu

Opět, za šéfovou bychom ji rozhodně nechtěli, ale obdivovat ji musíme. Její šarm a elegance dostává její osobnost na vyšší level, takže když se občas zachová jako mrcha, my u televizních obrazovek, jí to většinou odpustíme. Sama Andy se dostala do fáze, kdy ji, ačkoliv od ní byla šikanovaná, obdivovala, vzhlížela k ní a zastávala se jejího chladného chování.

Ďábel nosí Pradu (Foto Zdroj: 20th Century Fox)

Bellatrix Lestrange – Harry Potter

Je s podivem, že právě tuhle vyšinutou čarodějku, která si libovala v mučení a zabíjení, a která byla nejvěrnější služebnicí Pána zla, tolik lidí zbožňuje. Jakou měla radost, když mohla kohokoliv mučit. Už jen popis scény, kdy byla zatknuta a souzena za umučení manželů Longbottomových, seděla v řetězech jako královna na trůně a na své činy, za které mířila přímo do Azkabanu, byla patřičně hrdá. Buď za její popularitu může úžasná herečka Helen Bonham Carter, anebo je její zvrácená šílenost přesně to, co nás fascinuje.

Bellatrix Lastrange (Foto zdroj: Warner Bros. Pictures)

Zloba – Zloba

V poslední době se velké oblibě těší příběhy právě známých a klasických zloduchů, jejichž příběh najednou vidíme z jejich úhlu pohledu, a jak tomu tak bývá, každá mince má dvě strany. Tím se nám postupně odhaluje, že záporáci zase až tak záporní nejsou. A právě tímto konceptem se nechali tvůrci inspirovat, a tak vznikl úžasný příběh Zloby, zlé čarodějnice z klasické Disneyovky Šípková Růženka, která se chovala zle jen proto, že ji k tomu dohnala lidská chamtivost a zrada. Nehledě na to, že ji ztvárnila Angelia Jolie, Zlobu milujeme. Je to jen zlomená a zrazená duše, která si jde tvrdě za svým a v žádném případě se nevzdává. Když zlomíte ženě srdce, nemůžete čekat, že se nepromění v běsnící saň. A navíc Zloba ukázala, že má (na rozdíl od “klaďasů”) srdce. Vždyť to byla nakonec její láska, která Růženku zachránila.

Zloba (Foto zdroj: Walt Disney Pictures)


Zábava - další články

Doporučujeme