Přes léto vyrážela Frekvence 1 na Radiokempy za posluchači. Každý týden byl jiný

3. září 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Foto: Frekvence 1

Tradiční roadshow po českých a moravských kempech Frekvence 1 měla letos 8 zastávek, každý týden jednu přes celé prázdniny. Na každém Radiokempu byl speciální hudební host, v této roli se vystřídali Pokáč, Marta Jandová, Xindl X, Sebastian, Miro Žbirka a také kapely Žlutý pes, No Name nebo Čechomor. Návštěvníci měli jedinečnou možnost potkat oblíbené moderátory Lubku Ponížilovou, Míru Michálka, Janu Knížkovou, Romana Mikeshce, Robina Sobka a Tomáše Fílu, jež mohou slyšet každý den ve vysílání Frekvence 1. Na závěr tour poděkovala Frekvence 1 všem za skvělou letošní atmosféru a rovnou je pozvala na příští ročník Radiokempů a také na Parádafest 2022.

Radiokempy Frekvence 1 začínaly vždy ve 14 hodin a vyvrcholily od 19 hodin koncertem hudebního hosta.  Celou dobu přenášela Frekvence 1 veškeré dění z kempu do éteru. Radiokempy se od ostatních hudebních akcí liší tím, že jak vysílání z kempu, tak i koncerty hudebních hvězd jsou hodně kontaktní a fanoušci mají k dotyčným interpretům opravdu blízko. „Letos jsem si Radiokempy Frekvence 1 užila jinak, bylo to po strašně dlouhé době setkání s kulturou. Nechodili jsme do kina, do divadla,“ říká na úvod ranní moderátorka Frekvence 1 Lubka Ponížilová. Kolega Míra Michálek ji doplňuje: „My jsme měli opravdu štěstí na skvělé interprety – No Name, Čechomor a Mira Žbirku.“  Oba moderátoři se shodli, že se vždy moc těší na osobní setkání s posluchači. „Někteří na nás počkají i po koncertě a jdeme si pak ještě společně sednout. Prostě si to užijeme celkově s pravou kempovou atmosférou,“ pokračuje Lubka Ponížilová. Míra Michálek se smíchem dodává: „Letos jsme měli i žluté frekvenční klobouky, které ocenili hlavně ti s méně vlasů.“ I na návštěvnících kempů bylo vidět, že si setkání s oblíbenými moderátory náramně užívají. Ti odvážnější si vyzkoušeli, jaké je to živě vysílat po boku zkušených moderátorů. Většina byla velmi zvědavá, jak ve skutečnosti vypadají moderátoři, jejichž hlasy znají velmi dobře z vysílání.

S nadšením o kempech vypráví odpolední dvojice Frekvence 1 Jana Knížková a Roman Mikesch: „Radiokempy jsou vždy neskutečným zážitkem. Původně jsme začínali u táboráku s ohněm, kytarou a živě se vysílalo ráno od šesti. Teď se vysílá odpoledne a je to už akce se vším všudy – takový malý Parádafest. Moc nás baví ta interakce s posluchači – diváky. Jezdí za námi (moderátory) z celé republiky, vozí nám dárky, fotí se s námi, povídáme si. Je tam vždy pohoda a skvělá nálada, taková až domácí atmosféra. Vyvrcholením je pak vždy vystoupení známé kapely nebo interpreta, kterého posluchači znají z vysílání Frekvence 1. Už teď se těšíme na Radiokempy 2022.“    

 I když měly kempy velmi podobný program během odpoledne (soutěže, fotokoutek, opékání špekáčků atd)., každý byl specifický. Střídali se hudební hosté, návštěvníci, ale i místa. I když je pravda, že byli i takoví fanoušci, kteří s Frekvencí 1 objížděli skoro všechny kempy a nechyběl jim na žlutém tričku téměř žádný podpis oblíbeného moderátora.  Robin Sobek, který vyměnil na kempech práci ve studiu za moderování v terénu přímo mezi lidmi, potvrzuje slova ostatních směrem k tour: „Víte, ono je velmi příjemné, když za vámi přijde někdo osobně a řekne vám, že s vámi tráví každý den v práci, a že vás rád poslouchá. Najednou víte, že děláte něco, co má smysl a tohle se vám v rádiu nestane. Tohle se může stát jen na Radiokempu, kde jste s posluchači a fanoušky interaktivní a vysílání má úplně jinou atmosféru, to mě na tom moc baví. Za mě je to skvělý projekt a už teď se těším na další letní tour.“  Druhý moderátor v terénu Tomáš Fíla zdůrazňuje: „Jezdili jsme po celé republice. Každý týden jsme se potkávali s posluchači. Každý týden jsme opékali špekáčky. Pokaždé jsme přivezli hudební hvězdu nebo legendu na koncert.  Bylo to léto plné krásných setkání.“

 Na závěr posledního kempu si slovo vzal Robin Sobek, jménem rádia všem poděkoval za bezvadnou letní atmosféru na letošních Radiokempech Frekvence 1. Rovnou posluchače pozval na příští ročník této již tradiční roadshow po českých a moravských kempech a také na Parádafest, který proběhne 13. srpna 2022 v krásném prostředí přírodního divadla Konopiště.

 

Zábava - další články

Doporučujeme