Retro minisérie míří na obrazovky. Volha vás zavede do života malého práskače

21. března 2023·Zábava·Redakce

Seriál Volha. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Pokud milujete dobové seriály, tak Volha bude zřejmě dalším snímkem, který si do svého seznamu zařadíte. Děj vás vezme do normalizačních 70. let, kdy si řidič Standa Pekárek začíná plnit své sny. V Československé televizi chce řídit volhu, jezdit pro redakci Humoru a lidové zábavy a na natáčení vozit Karla Gotta. Volha je tak velký příběh malého práskače a je adaptací románu Karla Hynie. Pětidílnou minisérii uvede Česká televize v neděli 2. dubna.

Jde o fiktivní příběh podle zaručeně skutečných událostí. Divákům chceme naznačit, že nemusí brát všechno doslovně. Současně je portrétem hlavního hrdiny, omezeného egocentrika, který vyniká ve vymýšlení drobných podvodů a triků. Jak si nakrást benzín, zfalšovat počet ujetých kilometrů, podvést manželku, zbavit se konkurence… Není proto divu, že se stane spolupracovníkem StB s krycím jménem Volha a bez jakýkoliv výčitek svědomí donáší na všechny své spolupracovníky i pasažéry,” popisuje děj kreativní producent Josef Viewegh.

V hlavní roli se ujal herec Kryštof Hádek a provede svou postavu hned třemi dekádami. Je to velký prospěchář. Absolutně postrádá morálku, ale nějaká malá část dobra v něm určitě je. I když se hůř hledá,” uvedl médiím herec a dodává, že je rád, že v takové době, kdy se vynucovala spolupráce s StB, už nežijeme. Jsem rád, že v dnešní době tato dilemata řešit nemusíme.”

Kromě Kryštofa Hádka si v minisérii zahrají herečky Klára Melíšková, Anna Geislerová, Vanda Hybernová a herci Jiří Lábus, Jiří Dvořák, Bohumil Klepl. Volha se objeví na televizních obrazovkách již v neděli 2. dubna ve 20:10.


Zábava - další články

Doporučujeme