Seznamte se s legendou! Muž žije 22 let v hradu z písku na pláži

23. ledna 2018·Zábava·Redakce

Tohle je Marcio Mizael Matolias. Muž, kterému se daří už dvaadvacátým rokem vyhnout vysokým nájmům v Riu De Janeiru. Postavil si totiž dům z písku.

Místo luxusních hotelů, které lemují pláž v hlavním městě Brazílie, se Marcio rozhodl pro možnost „udělej si sám“. Na pláži Barra de Tijuca si postavil hrad z písku, ve kterém úspěšně žije, informoval deník Mirror.

Matolias je svobodný a bezdětný muž, takže má celé písečné bydlo pro sebe. Dokonce si pořídil korunu a jmenoval se králem vlastního království. Nevadí mu pózovat pro turisty, když je to třeba. Z místních mu nikdo neřekne jinak než „Král“ a pro turisty je vyhledávanou atrakcí.

„Vyrostl jsem v přístavu Guanabara a celý život jsem žil na pláži,“ řekl čtyřiačtyřicetiletý muž pro Mirror. „Lidé platí směšné sumy, aby mohli žít s výhledem na moře. Já neplatím žádné účty a vedu spokojený život,“ pochvaluje si Brazilec.

Na rozdíl od ostatních písečných sochařů, je Marcio doma hned po skončení směny. To znamená, že se nemusí mačkat v metru nebo cestovat jako většina běžných smrtelníků. Skromný hrad z písku dosahuje pouze tří čtverečních metrů. I tak se tam vejde všechen majetek, a to včetně velkého množství knih. Hrad musí ale pravidelně zvlhčovat, aby se písek nevysušil a příbytek se nerozpadl.

„I kdyby hrad spadl, nějak mi to nevadí. Můžu si postavit nový, nebo si vyberu jiný kus pláže. To ze mě dělá takového stěhovavého kraba.“

Tak co? Líbilo by se vám probouzet se každé ráno přímo na pláži v Riu De Janeiru?

 

Zábava - další články

Doporučujeme