Šikanovaný chlapec našel inspiraci ve filmech o Rockym. Stal se jeho dvojníkem

3. ledna 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Mike Kunda / UNILAD

Životní příběh muže jménem Mike Kunda je skutečně výjimečný. Dokazuje, že pokud si něco ve svém životě opravdu přejeme, můžeme toho klidně dosáhnout. Když jako malý kluk poprvé viděl film o Rockym, doslova mu to změnilo život. Chlapec začal postavu napodobovat a postupně si vybudoval i dostatečnou sebedůvěru, aby se postavil dětem, které ho šikanovaly. Nakonec se na radu samotného Sylvestera Stallonea stal Rockyho profesionálním dvojníkem.

Většina dětí si v určitém věku najde nějaký svůj vzor, kterým je naprosto fascinuje. Ať už je to Spiderman nebo Elsa z Ledového království, na nějaký čas bývá postavičky domácnost zkrátka plná. Pro muže jménem Mike Kunda to byl vždycky Rocky.

Poprvé viděl oscarový snímek v roce 1979 se svým tátou. Tehdy mu bylo 11 let a děti ve škole ho ošklivě šikanovaly. Jeho tatínek proto doufal, že od slavného drsňáka třeba pochytí inspiraci k boji a svým trýznitelům se postaví. To se nakonec nestalo, přesto měl ale film na školáka velký vliv.

“Navždy to změnilo mou DNA,” dušuje se dnes Mike při vzpomínce na klíčový večer. Postava Rockyho, který se nikdy nevzdá, totiž chlapce naprosto fascinovala. Ze všeho nejvíc na světě se toužil Rockymu podobat, ba co víc, ideálně se jím stát.

Rockyho sebevědomí

Po vzoru Rockyho začal nosit šedou teplákovou soupravu a každý den před vyučováním běhal přes celé město. Postupně se mu podařilo vybudovat si natolik silnou sebedůvěru, aby se šikanátorům skutečně postavil. To ho pak ještě více připoutalo k oblíbené postavičce. První film ze série viděl nakonec více než šestsetkrát.

Bohužel napodobování Rockyho nebylo nic, čím by se mladý muž mohl živit. Našel si proto normální zaměstnání a svou fascinaci si ponechal jako koníčka. A pak se při otevírání nové restaurace setkal se skutečným Sylvesterem Stallonem.

Mike slavnému herci z legrace předvedl pár nejznámějších hlášek a Stallone musel uznat, že na Mikovi něco je. “Řekl mi, páni, umíš Rockyho napodobovat fakt dobře a vypadáš jako já před 30 lety. Měl bys s tím něco udělat. Jako dvojník Elvise, ale Rocky,” svěřil se Mike pro server UNILAD.

Práce snů

Mike Kunda si tehdy vzal hercovu radu k srdci. Spojil se s několika charitami a začal vystupovat na speciálních akcích. Zpočátku ho to nemohlo uživit, byla to pro něj ale příjemná zábava. Pak přišla v roce 2008 rána – Mike přišel o práci a musel vymyslet, co dál.

Během hledání nového zaměstnání napsal knihu s názvem Cue The Rocky Music, která opět zaujala i samotného Stallonea. To se vášnivý fanoušek rozhodl vzít jako znamení. Uspořádal vlastní filmové turné, na kterém vystupoval jako dvojník Rockyho. Mezitím se po internetu šířil snímek Stallonea s Mikeovou knihou a to k němu přitahovalo čím dál více pozornosti.

Dnes dělá Mike zhruba 25 představení za měsíc a napodobování jeho nejoblíbenějšího filmového hrdiny ho živí. Všem, kteří si před lety mysleli, že se zbláznil, tak nakonec vytřel zrak.


Zábava - další články

Doporučujeme