SOUPEŘI: Výtržník, dětský model, nebo milovník hadů. Tihle Kanaďané září i mimo hokej

15. května 2015·Zábava·Redakce

Že hokej umí hrát parádně, o tom hráči Kanady už na mistrovství světa všechny přesvědčili. Ale jaké jsou další zvláštnosti hráčů, kteří budou dalším soupeřem české reprezentace?

Hokejisté Kanady válcují na mistrovství světa jednoho soupeře za druhým a dokazují, že do Prahy přivezli jeden z nejlepších týmů v historii. Není pochyb o tom, že v sobotu budou velice těžkým soupeřem české reprezentace při cestě za medailí. Podívejme se ale na některé zvláštnosti hráčů z týmu javorového listu. 

Crosbyho dresy

Sidney Crosby. Při vyslovení tohoto jména ví každý, kdo se alespoň trochu o hokej zajímá, že jde o nejlepšího hokejistu současnosti. A popsáno toho o něm bylo už hodně. Znáte ale historky o jeho dresech?

Popularita Crosbyho byla vždy obrovská a jeho pittsburgský dres s číslem 87 byl v letech 2005-2008 suverénně nejprodávanějším v NHL. A někteří “fanoušci” se snažil cennou relikvii získat i jinak. V lednu 2005 ukradl Crosbymu originál dres z juniorského MS z jeho batohu jeden bagážista z letecké společnosti v Montrealu.

O rok později zase zmizel jeho dres z prvního zápasu NHL, přestože ho měl Crosbyho otec v kufru při letu z Pittsburghu do Buffala. Jinak ale jeho hrané dresy přinášely také peníze pro dobré věci. Jeho dres z Utkání hvězd 2007 vynesl v aukci téměř 50 tisíc dolarů, které putovaly na charitu.

Model Spezza  

Popularitu si svého času hodně užíval také další útočník Jason Spezza. Málokdo ale ví, že on byl celebritou už krátce po svém narození. Jako jednoletý se totiž objevil na obálce časopisu Baby a v pěti letech si zahrál i v několika reklamách. Ještě jako sedmiletý pak předváděl dětské oblečení pro obchody s módou.  

To Tyler Seguin je tváří několika módních značek i v současnosti a kromě toho má také za sponzory společnosti jako Dunkin Donuts, Bauer, nebo AT&T. Proslul také koupí domu po Miku Modanovi, což byla největší hokejová hvězda Seguinova současného klubu Dallas Stars. 

Burnsova ZOO

Claude Giroux je hězdou Philadelphie, kde hraje s Jakubem Voráčkem a kdysi nastupoval v jednom útoku s Jaromírem Jágrem. Loni v létě musel mladý talent strávit noc v cele za incident před jedním nočním klubem v Ottawě. Údajně posilněn alkoholem několikrát sahal na zadek policistovi!

Brent Burns jako obránce rozdává na ledě jeden hit za druhým, ale v soukromí je velký milovník a ochránce zvířat. Ve svém domově v Minnesotě má dokonce takovou malou ZOO, kde je spousta hadů, koček, psů, nebo papoušků.

Zábava - další články

Doporučujeme