Těžký úděl dlouhánů! Tihle lidé se v davu neztratí

25. září 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Bored Panda

Lidské plémě je skutečně rozmanité. Ačkoli řada etnik již nenávratně zmizela z povrchu zemského, ani dnešní lidé nejsou zdaleka všichni stejní. Krásným příkladem je tato galerie, která zachycuje vtipné výškové rozdíly.

Každý, kdo je vyšší nebo naopak nižší než průměrný člověk, ví moc dobře, jak je to někdy nepříjemné. Celý náš svět je totiž tak nějak vybudován pro ty průměrné. To samozřejmě má svou pevnou logiku, protože jsme ale každý jiný, přináší to občas vtipné situace.

Řada dlouhánů se na internetu rozhodla podělit o vtipné fotky ze svého každodenního života a lidé jsou nadšení. Dojem z jejich neobvyklé výšky se navíc dokonale umocní, pokud si vedle čahounů stoupne malý a drobný člověk.

A jak je na tom populace České republiky? Podle výzkumu společnosti Social Science Quarterly z roku 2010 je průměrná výška českých mužů 180 cm a českých žen 168 cm. To nás na světovém měřítku umisťuje poměrně vysoko. Podle studie magazínu eLife jsou Češi celosvětově na 5. místě a Češky dokonce na 4. Pokud jste tedy vysocí i na naše poměry a vydáte se někam do světa, máte solidní šanci, že dopadnete jako lidé na obrázcích.

Zábava - další články

Doporučujeme