TIP: Eskymáci, mumie, nebo Večerníček. I to nabízí Svět knihy

14. května 2015·Zábava·Redakce

Patříte k těm, kdo považují knihy za zastaralé a k životu vám stačí jen internet? Knihy a dění kolem nich ale rozhodně nemusí být nudné. Přesvědčte se o tom na veletrhu Svět knihy!

V Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti se můžete ode dneška do neděle seznámit s neuvěřitelným množstvím nových knižních titulů různých žánrů. Vedle nabídky knih ve dvou stovkách prodejních stánků se uskuteční stovky doprovodných pořadů. Do Prahy přijedou hosté ze 35 zemí.

Hlavním tématem letošního ročníku je Egypt a kromě děl egyptských autorů se budete moci dozvědět o egyptských mumiích v českých zemích, navštívit workshop studentů arabistiky, nebo si vyzkoušet recepty egyptské kuchyně.  

Dalším tématem veletrhu jsou “Češi ve světě”. Dozvíte se o zkušenostech českých přistěhovalců v různých zemích, o životě krajanů, kteří se dokázali ve světě prosadit, nebo o tom jak se žije v Grónsku – příběhu o českých eskymácích.

Pokud jste zastánce klasických českých pohádek, připomene se vám Večerníček, který letos slaví 50 let. A při té příležitosti mu přijdou osobně popřát herci, kteří nezapomenutelným způsobem namluvili řadu animovaných postaviček – Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák, nebo Jitka Molavcová.  

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme