TIP: Nechte si dnes večer předčítat knihy od známých herců!

13. května 2015·Zábava·Redakce

Pokud dnes ještě nemáte plán jak strávit večer, tady je tip. Na mnoha místech naší země budou známí i méně známí herci předčítat ukázky z knih současné evropské literatury. Koná se totiž další Noc literatury.

Přijďte se dnes večer netradičně seznámit s novými knížkami evropských autorů. Nemusíte je kupovat, ani si je půjčovat v knihovně. Úryvky z nich vám večer přečtou čeští herci.  “Máme letos nově Ivana Trojana, Janu Strykovou. Jinak s námi už poněkolikáté čtou Taťána Medvecká, Vanda Hybnerová a další”, prozradila rádiu Frekvence 1 organizátorka Noci literatury Jolana Součková.

Ve veřejnou čítárnu se promění i další města

A kde se kromě pražských Dejvic a Bubenče dneska Noc literatury koná? “Litoměřice, Ústí nad Labem, Karlovy Vary, Písek, Strakonice, Opočno, Jihlava, Olomouc”, dodává Jolana Součková. Celá akce je zadarmo a je jen na vás, na které zastávce se zastavíte a na kterou budete pokračovat.

V každém zmiňovaném městě je jich hned několik, záleží jen na vaší chuti a náladě. V každém městě se čtou stejné knihy a stejné úryvky. “Jde o různé žánry – romány, povídky, krimi, literatura faktu a tak dále”, dodala Součková. Zastávky jsou na několika místech našich městech, především v knihovnách.

Češi mají znát literaturu Evropy

Cílem akce je naučit Čechy číst knížky a  seznámit je  s nejnovější evropskou tvorbou. Koná se dnes od 18 do 23 hodin vždy v půlhodinových intervalech. 

Zábava - další články

Doporučujeme