Už vás nebaví věčné letní aktivity? Udělejte si večer romantický movie night

16. srpna 2022·Zábava·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Ať už sama, s lahví vína, s kamarádkou nebo s partnerem, lehněte si na gauč, připravte popcorn a udělejte si romantický večer s romantickými filmy. Přinášíme vám několik tipů, se kterými rozhodně nešlápnete vedle.

Prázdniny v Římě

Film z roku 1953, který světu představil hvězdnou herečku Audrey Hepburn. Ta si zde zahrála princeznu, jež se po náročném programu a povinnostech tajně vytrácí z pokoje a neplánovaně si užije radovánky v ulicích Říma. Během svého dobrodružství není samozřejmě sama, a tak je z toho rázem dokonalá romantická komedie.

Zápisník jedné lásky

Upřímně, pravděpodobně všichni se s radostí podíváme na cokoliv, v čem se objevuje Ryan Gosling. A Zápisník jedné lásky není výjimkou. Společně s Rachel McAdams prožijí vášnivou lásku, která však narazí, jako to v dobrých romantických filmech bývá, na překážky, jež musí společně překonat. Bude jejich láska silnější?

Pýcha a předsudek

Po snímku na motivy knihy Nicholase Sparkse se přesouváme k Jane Austenové, která je též známá svými romantickými dramaty. Rodina Bennetových má 5 dcer, které vyhlížejí nápadníky na vdavky přesně v ten moment, když se do sousedství přestěhuje bohatý muž se svým neméně movitým přítelem. Románky se postupně mění a prolínají a otázkou je – může se z terče sarkastických poznámek stát nakonec ten pravý?

Zrodila se hvězda

Hledáte kromě romantiky také trochu dramatu, a hlavně hudby? Poté si pusťte Zrodila se hvězda. Verzí je mnoho, my však máme na mysli tu poslední, kde se objevila Lady Gaga po boku Bradleyho Coopera, a následně je mnoho lidí spojovalo i v reálném životě. Co myslíte, byla za vás jejich filmová romance upadající a vzkvétající hvězdy natolik přesvědčivá?

Moulin Rouge

U hudby ještě zůstaneme, protože Moulin Rouge zde rozhodně nesmí chybět. Nicole Kidman, Ewan McGregor a Paříž. Kombinace, která již sama o sobě slibuje úspěch. A taky že ano. Z tohoto filmu se stala až klasika, kterou zná každý z nás, a vždy se na ni podíváme s radostí a se zatajeným dechem.

Než jsem tě poznala

Ryan to sice není, ale na Sama Claflina se také velmi dobře dívá, že? Zde si zahrál po boku Emilie Clarke, která zastává pozici jeho ošetřovatelky, kterou po vážné nehodě ke svému životu potřebuje. Jejich vztah není zpočátku nejpříjemnější, během filmu ale prochází mnoha vývoji. Můžete hádat, jak to asi dopadne.

Láska a jiné závislosti

A do třetice fešáků přidáváme Jakea Gyllenhaala jako Jamieho, reprezentanta velkého farmaceutického koncernu. Když se poněkolikáté pokouší vnutit jejich léky jednomu lékaři, na vyšetření potká krásnou dívku Maggie (jež ztvárňuje Anne Hathaway), kterou se následně snaží pozvat na rande. To klapne, ale zároveň velmi rychle skončí u sexu. Jako by neměla na nějaký vztahový vývoj čas a na vše pospíchala, což také tak je, protože je v první fázi Parkinsonovy choroby. Jamieho to ale neodradí, a i tak se chce s Maggie více sblížit. Je ale jisté, že to nebude lehké.


Zábava - další články

Doporučujeme