V uzavřené zoo tučňákům dovolili vyrazit na procházku a pozdravit ostatní zvířata

19. března 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: shedd_aquarium / Twitter

Řada podniků po celém světě je v současnosti zavřená. Patří sem i mnohé zoologické zahrady, zooparky nebo akvária. Zavřené pokladny ale rozhodně neznamenají, že v nich není živo. Akvárium Shedd v illinoiském Chicagu využilo prázdných chodeb a vypustilo místní tučňáky na procházku. Ti tak mohli poprvé svobodně prozkoumat své sousedy.

Všichni teď potřebujeme hezké zprávy o něco více, než obvykle, a tak není divu, že se stal příspěvek chicagského akvária naprostým hitem. Na stránkách Akvária Shedd se totiž před pár dny objevilo video, které zachycuje v prostorech pro veřejnost namísto návštěvníků bloumat roztomilé tučňáky.

“Někteří tučňáci vyrazili na průzkum a seznámili se s ostatními zvířaty v Akváriu Shedd. Wellingtonovi se zřejmě nejvíc líbily amazonské ryby! Zdá se, že piraně Schomburgkovy noví návštěvníci také zajímali,” stojí v popisku u videa, které bylo zveřejněno 15. března.

“Ve svých dvaatřiceti letech není Wellington už žádné kuřátko (a to nejen proto, že je tučňák). Je mu více než dvojnásobek průměrné délky dožití tučňáka skalního. Díky laserové terapii a operaci šedého zákalu je ale pořád ve skvělé formě a může si užívat fascinující dobrodružství,” uvádějí zaměstnanci na sociálních sítích.

Akvárium je pro veřejnost zavřeno až do 29. března, jak vidno, za jeho zdmi ale o zábavu rozhodně nouze není. Hlavními hvězdami videí jsou vedle zvědavého Wellingtona ještě Edward a Annie, tučňáci skalní, kteří spolu utvořili pár pro období hnízdění. Ošetřovatelé také ujistili veřejnost, že ačkoli se brány zavřely, pro zvířata se toho mnoho nemění a všichni zaměstnanci se nadále snaží poskytovat jim co nejlepší péči.


Zábava - další články

Doporučujeme