VIDEO: Zaměstnanci zoo vzali medvěda na zmrzlinu! Vedení čeká soud

20. května 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Kanadská zoo se postarala o pořádný rozruch, když její zaměstnanci vzali ročního medvěda na zmrzlinu. Převáželi ho jen tak, připoutaného na předním sedadle, a pak ho bezstarostně krmili mléčnými produkty. Video na internetu sklidilo vlnu kritiky a zoo se teď musí zodpovídat před soudem.

K incidentu došlo v lednu letošního roku. Lesopark Discovery v Albertě v Kanadě si jednoho dne řekl, že je výborný nápad naložit ročního medvěda do auta a odvézt ho do místního podniku Dairy Queen (mléčná královna, pozn. red.), který prodává zmrzlinu.

Macatý medvěd kodiak se přitom vezl bez jakýchkoli ochranných opatření, jenom tak posazený a připoutaný na předním sedadle. Povaha medvědů je přitom nepředvídatelná a takovéhle zvíře může na veřejnosti způsobit vážné nebezpečí pro přítomné občany. Nehledě na to, že zmrzlina není zrovna přirozenou stravou těchto velkých savců.

To ale není zdaleka vše. Co k tomu zoo vlastně vedlo? Prý touha přitáhnout k sobě pozornost na sociálních sítích. Když bylo video zveřejněno, tento cíl se jim skutečně povedlo naplnit. Bohužel zřejmě ne tak, jak si představovali. Na vedení zoo se pochopitelně snesla vlna velmi ostré kritiky.

“Zpráva byla: Nekrmte medvědy. Nezastavujte na kraji silnice. Kdyby všichni vnímali, co video vlastně sděluje, viděli by, že zpráva zněla – tohle nedělejte,” hájil se majitel zoologické zahrady Doug Bos, uvedl server Viral Motion. Nutno podotknout, že tento závěr se v záběrech medvěda olizujícího zmrzlinu tak nějak ztratil. Mnoha lidem přišlo chování na videu nezodpovědné a dokonce nebezpečné, a proto vedení zoo záběry z internetu stáhlo.

 

Že by se ovšem lidé poučili, to se říct nedá. Týden na to, 16. ledna, se na internetu objevilo něco podobného. Medvěd kodiak na záběrech olizoval polevu z narozeninového dortu. A zoo k sobě snahou zaujmout fanoušky nechtěně přitáhla hlavně pozornost úřadů.

Úředníci zjistili, že lesopark vůbec nedal vědět patřičným orgánům, že medvěda převáží za hranice zařízení, což je závažný přečin. Dalším bodem šetření pak byla podivná strava zvířete. Doug Bos a jeho obchodní partnerka Debbie Rowland proto 28. května stanou před soudem, kde budou celou záležitost vysvětlovat.

Zábava - další články

Doporučujeme