VIDEO: Zpívající farář z irského venkova se stal mezinárodní hvězdou

10. května 2015·Zábava·Redakce

Farář Ray Kelly z malebného irského venkova se stal mezinárodním fenoménem. Hudební kariéra 62letého kněze začala před rokem a dnes má svou platinovou desku, 42 milionů shlédnutí na YouTube a vystupuje v talk-show po celém světě.

Všechno začalo na svatbě páru jeho farníků v Oldcastlu, městečku ležícím 100 kilometrů severozápadně od Dublinu. Kelly tam interpretoval píseň Hallelujah kanadského hudebníka Leonarda Cohena. Video umístěné na YouTube uchvátilo.

“Od té doby to stále narůstá. Video bylo shlédnuto téměř 42milionkrát a pořád to pokračuje, s 35 000 návštěvami denně,” vysvětluje Kelly na své faře, kde žije se svými dvěma psy. “Nikdy bych nevěřil, že by se mi to mohlo v mém věku přihodit. Už jsem málem pomýšlel na důchod a teď mám najednou před sebou hudební kariéru,” dodává.

Nahrávací společnost Universal Music mu nabídla smlouvu a jeho první album nedávno vyšlo ve Spojených státech a nyní i v Austrálii. Skládá se z keltských, náboženských a popových písní. Nahrál ho během dvou měsíců ve studiu, které si vybudoval doma, aby nenarušilo jeho závazky faráře. Připravuje také vánoční album.

Pokud jde o peníze, vydělal si Kelly zatím jen málo. “Jsem stále obyčejný kněz v malém městečku na venkově a jsem tak spokojen,” ujišťuje. Přesto doufá, že bude moci přispět několika charitativním organizacím i svým patnácti synovcům a neteřím.

 

Zábava - další články

Doporučujeme