Víkendový tip: Kde si užijete parádní jízdu na saních a bobech

30. ledna 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Sněhu na horách neubývá. A tak se většina Čechů o následujícím víkendu vypraví do horských oblastí za čerstvým vzduchem. Lyžování nám vláda sice zatrhla, ale takové sáňky nebo boby jsou dobrou alternativou, jak si užit zimní radovánky. Proto vám přinášíme následující tipy, kde to dobře sviští.

Sáňkování ve Špindlu

Jednou z oblíbených je sáňkářská dráha ve Špindlerově Mlýně. Trasa měří krásné tři kilometry a převýšení je až 400 metrů, nechybí ani osvětlení, takže o nezapomenutelný zážitek budete mít stoprocentně vystaráno.

Dráha je otevřená od středy do neděle, a to od 10 do 17 hodiny. Výhodou je, že vás přímo z náměstí ve Špindlerově Mlýně doveze autobus až na start této jedinečné sáňkářské dráhy. Ten vyráží každou celou hodinu a jediné co k přepravě potřebujete je platný lístek a rouška.

Sáňkování ve Špindlerově Mlýně (Foto: kudyznudy.cz)

Černá studnice

Nejdelší čtyř kilometrová přírodní dráha se nachází v Černé studnici. Je také jedinou v Jizerských horách. Má převýšení 316 metrů a milovníci sáňkování si zde mohou zapůjčit luxusní sportovní saně JK  Speed 127. Ty pořídíte ve spodní stanici Skiareálu Filip Smržovka přes okénko občerstvení.  Dráha je otevřena denně v čase od 10 do 16 hodiny.

Sáňkování na Křížovém vrchu

Sáňkářská dráha Horsta Urbana je jedinečná v tom, že se spouští dolů kolem křížové cesty do Smetanových sadů. Dráha je přírodní a amatérská, proto ji hojně využívají zejména děti. Je dlouhá kilometr a nachází se v nadmořské výšce 690 metrů na hřebenu Křížového vrchu.

Dolní Morava

Ski resort Dolní Morava nabízí 2 km udržované sáňkařské trati. Ti co nemají vlastní boby nebo sáňky, tak si je mohou zapůjčit u chaty Marcelka u které dráha končí. Na tři hodiny stojí půjčovné 200 korun nebo pak 390 Kč na celý den.

Také je v provozu známá Stezka v oblacích a Mamutí horská dráha.

Dolní Morava (Foto: kudyznudy.cz)

Černohorská dráha

Černohorská sáňkařská dráha se nachází v Jánských Lázních. Není ale pro letošní sezónu zatím oficiálně upravena. I tak ji můžete s boby nebo sáňky navštívit denně. Dráha je hojně navštěvována i pěšími turisty, tudíž by lidé měli dávat při jízdě větší pozor.

Pokud, ale patříte mezi milovníky běžek, tak je pro vás upraveno 13 kilometrů běžeckých tras. Vybavení si po domluvě můžete zapůjčit v on-line půjčovně, která se nachází přímo v Jánských Lázních.

Jak to vypadá se sněhem ve městě?

Pokud ale nemáte čas a nebo možnost vyrazit do výše zmíněných horských oblastí, tak některé města hlásí také dobré bobové podmínky. Například v Českých Budějovicích si můžete zajezdit v parku Háječek, u Jižní zastávky nebo ve Stromovce.

Dobré podmínky hlásí i stráň nad rybníkem Mrhal kousek za Hlincovou Horou. V Plzni zase využívají Borský park. v Brně Kraví horu nebo sídliště do Kohoutovic.

Zábava - další články

Doporučujeme