Vinobraní na Pražském hradě: Burčák, muži, zpěv

14. září 2015·Zábava·Redakce

Už desátý ročník ve skutečnosti nabízí program atraktivní pro celou rodinu a otevře brány i do míst, kam se běžně nedostanete.

Tradiční akce se koná o víkendu 19. a 20. září. Ochutnat můžete moravský burčák i čerstvou hroznovou šťávu, nebo si můžete užít degustaci tichých vín v krásných prostorech Míčovny. Novinkou letos budou i prodejní ochutnávky českých kvalitních potravin značek KLASA a Regionální potravina.

Nejen jídlo a pití, ale i kultura a zábava

Chybět ale nebude ani strava pro duši. V Královské zahradě vystoupí folklórní soubory, statní muži zde předvedou umění historických šermířů. Pro rodiče s dětmi připravila stálá expozice Příběh Pražského hradu soutěž, v rámci které se dozvíte spoustu zajímavostí o českých korunovačních klenotech.

Místy, kam se jindy nedostanete, jsou “produkční zahrady”, kde se pěstují tisíce orchidejí, anturií a gerber, které se používají pro výzdobu Pražského hradu při protokolárních akcích.

Kde, kdy a za kolik?

Vstup na Vinobraní, do produkčních zahrad a na ochutnávku je zdarma. Degustace vín v Míčovně vyjde na 80 korun, za které jako vstupenku dostanete originální skleničku.

Produkční zahrady budou otevřeny od 10 do 16 hodin, ochutnávky potravin na terase Jízdárny od 10 do 18 hodin a program v Královské zahradě začíná od 11 hodin. Rodinné soutěže se můžete zúčastnit od 10 do 17 hodin.

Podrobnější informace najdete na www.kulturanahrade.cz

Zábava - další články

Doporučujeme