Základní instinkt slaví 30 let. Jak dlouho se natáčela erotická scéna Sharon Stone a Michaela Douglase?

31. března 2022·Zábava·Barbora Turková

Sharon Stone. (Zdroj: Profimedia)

Když v roce 1992 přišel do kin snímek Základní instinkt, způsobil obrovský rozruch. Sharon Stone se díky legendární scéně stala erotickou ikonou a Michaeli Douglasovi všichni záviděli jeho scény. Jaké bylo natáčení známého snímku? Odpověď hledá web Dáma.cz.

Hollywoodští krasavci

Dnes si jako detektiva Nicka Currana nedovedeme představit nikoho jiného než Michaela Douglase. Nicméně on nebyl první volbou. Konkurzu se totiž zúčastnili třeba krasavci jako Brad Bitt, Tom Cruise, Ray Liotta nebo Patrick Swayze.

Sharon Stone nebyla jediná

Ani Sharon Stone nebyla jedinou volbou pro Catherine Tramell. Do této role bylo totiž zvažováno až 50 jiných hereček. Mezi kráskami, které byly do této role zvažovány, byly třeba Kim Basinger, Emma Thompson, Michelle Pfeiffer, Greta Scacchi, Julia Roberts, Meg Ryan nebo Kelly McGillis. Všechny tyto osobnosti ale roli odmítly. Kdyby tušily, jaká sláva čeká nakonec Sharon Stone, možná by si své rozhodnutí rozmyslely.

Nevinná scéna, která způsobila rozruch

Nejznámější moment, ve kterém si Sharon překříží nohy a je vidět, že na sobě nemá žádné spodní prádlo, vznikla prý údajně nevinně. Režisér Paul Vehoeven prý požádala herečku, zda by si nemohla odložit kalhotky, protože se jim odrážely v kameře. O tom, že to bude tak intimní moment, se herečka dozvěděla až na první generálce filmu. Nechala se přesvědčit, aby scéna ve filmu zůstala, protože to zapadalo do charakteru postavy. Nikdo v tu dobu netušil, že se to stane klíčovým záběrem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sharon Stone (@sharonstone)

Erotiky na place moc nebylo

Herce sice během natáčení milostných scén nezastupovali dubléři, ale že by bylo na place nějaké erotické dusno, to se říct nedá. Sexuální scény byly napsány velmi podrobně a vlastně šlo o nacvičenou choreografii. Milostná scéna mezi Catherine a Nickem se navíc natáčela dlouhých pět dní. I tak se herec nakonec krátce po natáčení nechal hospitalizovat jako závislý na sexu.

Miloš Forman jako režisér?

Autorem scénáře je Joe Eszterhas, z jehož dílny vyšly i snímky jako Flashdance, Někdo se dívá nebo Showgirls. Původně se nechal slyšet, že režisérem by měl být Miloš Forman, nikdo jiný. Ten se ale rozmýšlel moc dlouho, a tak společnost Caroco Pictures, která koupila práva, nakonec scénáristu přesvědčila, aby jím byl Paul Verhoeven.


Zábava - další články

Doporučujeme