Zákazníci nerespektovali nošení roušek. Obchod vyvěsil drsný vzkaz

4. července 2020·Články·Karolína Stránská

Zdroj: Instagram/AntiqueSugar

Pandemie koronaviru zasáhla celý svět, některé státy méně, některé více. Zejména Spojené státy americké se v posledních týdnech potýkají se stále rostoucími čísly. Sedm amerických států podle Reuters v pátek ohlásilo rekordně vysoké denní bilance, a to Alabama, Aljaška, Idaho, Jižní Karolína, Mississippi, Severní Karolína a Tennessee.

Co situaci výrazně zhoršuje je neochota mnohých nosit na veřejnosti roušku. Sám prezident Donald Trump byl zpočátku k rouškám skeptický. I přes pesimistické statistiky se mnohé obchody a restaurace otevřely. Na dveřích mají většinou výzvu pro zákazníky, kde je prosí, aby si roušku při vstupu do zařízení nasadili. I přes to někteří tato nařízení ignorují a některým provozovatelům tak dochází trpělivost.

Z roušek se stala politická záležitost a mnozí Američané nabyli dojmu, že nařízení nosit roušky omezuje jejich osobní svobodu. Vintage obchod s oblečením a starožitnostmi v texaském Austinu zažíval příchod zákazníků bez zahalených úst příliš dlouho a majitelce tak došla trpělivost. Před obchod umístila ceduli s nápisem: “Pokud se rozhodnete nenosit roušku, prosíme vás, abyste odložili návštěvu tohoto obchodu. Rádi s vámi probereme účinnost a neúčinnost roušek, až sem přijdete prodat oblečení vaší mrtvé babičky. Ve zkratce: noste roušku.”

Netřeba dodávat, že fotka cedule se stala virální a mnozí k ní měli co říct, ať už v negativním, či pozitivním slova smyslu.

Majitelka obchodu Anna v rozhovoru pro server Bored Panda uvedla, že feedback byl obrovský. “Řekla bych, že valná většina vzkazů byla pozitivní. Většina hlasových zpráv a mailů pochází od starších lidí, kteří nám děkují, že jsme se jich zastali. Cedule nebyla nikdy myšlena jako virální. Fotka byla na soukromé facebookové stránce a někdo ji sdílel.”

Zdroj: Instagram/AntiqueSugar


Články - další články

Doporučujeme