121 let. Nejstarší člověk prý žije v Brazílii, nemá ale rodný list

19. května 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Na konci dubna zemřela v japonském městě Fukuoka Kane Tanaka, které bylo 119 let a byla nejstarším člověkem na světě. Podle brazilských úřadů žije v jejich městě muž, kterému je 121 let. Informaci přinesl deník E15.

Nejstarší člověk na světě prý žije v brazilském domě pro seniory a jmenuje se Jose Aguinelo dos Santos. Podle brazilských úřadů mu je 121 let. Jenže zemědělský dělník, který se narodil v otrokářské komunitě 7. července 1888 nemá žádný rodný list.

Osobní dokumenty mu vystavil brazilský soud až v roce 2021, ale na základě starcova tvrzení. Muž žije ve městě Bauru u Sao Paula a prý je v dobrém zdravotním stavu. Komunikuje s okolím a o všechno se zajímá. Jen má prý trochu problémy s osobní hygienou. Celý život pracoval na brazilských kávových plantážích a jeho otec byl africkým otrokem.

Nicméně za nejstaršího muže je považován Japonec Sakari Momoi, kterému je 111 let. Předtím byl za nejstaršího muže označen Američan z New Yorku Alexandr Imich, který ale zemřel na začátku června ve stejném věku. Nejstarší žena také pochází z Japonska a je to Misao Okawo, které je 116 let.

Co na to Jan Kraus? 


Životní styl - další články

Doporučujeme