5 tipů pro tatínky s dětmi!

13. srpna 2014·Životní styl·Redakce

Tatínek hraje v životě dítěte stejně podstatnou roli, jako maminka. Jsou různé typy tatínků, s různými výchovnými metodami, ale dětem je úplně jedno, zda stráví s tatínkem prázdniny na lodi nebo pod stanem, hlavně že budou spolu a bude pořádná zábava.

1. Zábavný park  Mirákulum

Jde o zábavný park pro celou rodinu Mirákulum, kde děti najdou obří hrad, houpačky, trampolíny, prolejzačky, podzemní bludiště, také tvůrčí dílny, lesní naučnou stezku apod. Tady jde s dětmi prožít celý den.

2. Výlety do hor

Zdatnější děti zvládnou horskou turistiku. Tatínkové, jen nezapomínejte na pitný režim, pohodlnou obuv a zastávky na občerstvení. Například na Medvědíně jsou nové dřevěné atrakce včetně bagrování, kde si dost často bagrují i dospěláci. Na Vrbatku z Horních Míseček jezdí autobus, to pro ty menší, se kterými chcete dojít třeba na Labskou boudu v Krkonoších. Ušetříte si 4 kilometry.

Na Benecku je skvělá naučná “Lufťákova cesta“. Po absolvování stezky může každý účastník získat v Infocentru Flora nebo hotelu Skalka upomínkový certifikát, musí ale správně odpovědět na kvízovou otázku.

3. Prší, kam s neposednými dětmi

Zajeďte do aquaparku. Asi ta největší vodní zábava je v Liberci – Babylon, v Čestlicích v Praze rychlý tobogán, nebo Tropical Island v Německu, asi 60 km  od Berlína. Tady si tatínkové opravdu u svých dětí šplhnou. Tropical Island

4. Dětské tábory pro tatínky s dětmi

Začaly vznikat tábory, kam může s dětmi jenom tatínek. To jsou hezké projekty, protože ne každý otec se cítí silný ve výchově a v uplatnění své fantazie. Na táboře je o program postaráno, takže bez výčitek, že nenaplníte přání dítěte, může tatínek prožít několik krásných dní v přírodě a společně se svými dětmi. Úzkostlivější matky budou klidnější. Tábory pro tatínky s dětmi

5. Poznávací zájezdy

Se staršími dětmi sedněte na vlak nebo autobus a vyražte poznávat svět. cestujeme s rodinou

Můžete využít i spolujízdy autem po celé Evropě. Je to levnější, dobrodružnější a ke stmelení vztahů mezi otcem a puberťákem, ideální. Tady se musí spoléhat jeden na druhého.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme