Ať se snažíte sebevíc, tyhle detaily prozradí, že nemáte vkus. Můžou to být sluneční brýle či punčochy

18. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Jsou to drobnosti, které ženy dělají, aniž si to vůbec uvědomují. A přitom taková drobnost o vás může okolí prozradit, zda máte vkus či nikoliv. Můžete se strojit, jak chcete, můžete nosit ty nejdražší značky a oblékat se do těch nejkrásnějších modelů. Jakmile ale je vám některý z těchto zlozvyků blízký, nikdy nebudete patřit ke špičce módního řetězce. Seznam přináší web Fakta Today.

Módní chyby, které prozrazují, že nemáte vkus

Brýle na hlavě

Sluneční brýle nejsou k tomu, aby držely účes nebo zdobily vlasy. Jsou od toho, aby chránily oči před sluncem. Pokud brýle nemáte na očích, schovejte je do kabelky. Kadeře si ozdobte raději čelenkami a sponkami. Na trhu je jich opravdu hodně.

Věci v kapsách

Samozřejmě, že je pohodlné mít mobil vždy po ruce. Stačí jen sáhnout do zadní kapsy a vytáhnout ho z ní. Ale jaký je pak na vaše třeba jinak ukázkové pozadí pohled? Nemluvě o bezpečnosti. Klíče, mobil, peníze, kapesníky, jelení lůj… to všechno patří do kabelky. Nacpané věci v kapsách působí neupraveně.

Tělové punčochy

Máte ve skříni nebo v šuplíku hnědé punčochy? Tak se jich ihned zbavte. Obzvlášť, když je barva punčoch tmavší než vaše pleť. Opravdu vaše nohy nebudou vypadat v hnědých punčochách opáleně. Raději zvolte černé nebo barvu slaďte s vaším outfitem. Na hnědé ale opravdu zapomeňte.

Oblečení, které nesedí

Znáte pocit, kdy se vám v obchodě skutečně líbí nějaký kousek, který ale nemají ve vaší velikosti? A vy ho stejně strašně chcete? Tak si vezmete o číslo větší nebo menší, vždyť to se ztratí, ne? Ne! Oblečení nemá být ani větší, ani menší. Nechcete vypadat jak vandrák, kterému padají kalhoty nebo mu nesedí sako v ramenou. A určitě taky nechcete, aby vám menší oblečení vytvářelo faldy.

Sportovní tenisky

Dnešní móda dovoluje, dokonce doporučuje tenisky ke kostýmkům nebo k šatům. Musí se ale jednat o ležérní tenisky. Boty na běhání si nechte jen na běhání. Atletické boty zkrátka nejsou dělané na běžné nošení. Jednak to nikdy nebude vypadat dobře, a navíc vám to může i ublížit.

Otevřené boty a silonky

Tohle prosím opravdu ne! Je jasné, že v zimě, nebo když je chladno, nepůjdete s holýma nohama a punčochy jsou třeba. Zvolte ale proto jinou obuv. Lodičky se zavřenou špičkou budou s punčochami jistě mnohem lepší než si za každou cenu prosadit sandálky, do kterých nacpete punčochu.

Viditelné spodní prádlo

Vykukující tanga z džínů byla možná IN v devadesátkách, ale už tehdy to nemělo se vkusem nic společného. A viditelná ramínka od podprsenky se zkrátka nesmějí nikdy stát. Natož zapínání podprsenky vyčuhující z šatů s odhalenými zády. Na trhu přece dnes existuje tolik možností, jak se těmto nevkusným trapasům vyhnout.

Foto: Shutterstock

 


Životní styl - další články

Doporučujeme