Coffee, Johnny nebo Bobek. Jméno pro zvířata můžete vybrat z rodokmenu i z pověstí

4. července 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Příchod zvířecího člena do domácnosti je radostná věc. Pár dní před tím vrcholí přípravy, pořizují se ty nejdůležitější věci a také se vybírá, jak se zvířecí kamarád bude jmenovat. Kde se inspirovat? Poradí web Můjchlupáč.cz.

Pomůže rodokmen

Jestli má váš mazlíček průkaz původu a jméno, které vybral chovatel, ale vám se nelíbí, můžete si ho vybrat podle vlastní představy nebo používat přezdívku. Nevadí, že jméno neodpovídá tomu, co je napsané v průkazu. To se využívá jen na přehlídkách nebo jiných chovatelských akcí. Chlupáče ale budete mít doma vy a je důležité, aby se jméno líbilo hlavně vám.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

Existuje i zvířecí kalendář

Jestliže nemáte žádnou inspiraci, můžete nahlédnout do zvířecího kalendáře. V tom klasickém “lidském” se můžete inspirovat u běžných jmen, i když ne všichni budou nadšení, když se váš pes či kočka bude jmenovat, jako třeba vaše babička. Můžou se i urazit. Pro ty odvážnější ale existuje zvířecí kalendář, navíc máte hned přehled, kdy má váš nový kamarád svátek. Jestliže si nemůžete z velké nabídky vybrat, zvolte třeba datum, které máte rádi. Bylo by přeci fajn, kdyby vaše malá šelma “slavila” svátek třeba na vaše narozeniny, ne?

Filmová, knižní nebo seriálová jména

Milujete Spidermana, Alenku v říši divů nebo třeba Popelku? Ať už se jedná o filmového, seriálového nebo třeba knižního hrdinu, váš mazlík se může jmenovat stejně. Zabrousit můžete i ke svým oblíbeným hercům nebo zpěvákům. Často vzniknou úsměvná a vtipná jména, která jsou ale zase originální. A váš mazlík se může jmenovat i jako nějaký známý vynálezce nebo slavný velikán. A co třeba nějaké jídlo či pití? Tady doporučujeme zabrousit spíše do anglických názvů. Coffee zní přeci jen mnohem lépe, než Káva.

Bájné jméno zaujme

Jestliže chcete dát jméno, které bude opravdu jedinečné a originální, zabrousit můžete i do různých bájí a pověstí.  Bohové a mýtické postavy mají i různé vlastnosti, které mohou na vašeho mazlíčka parádně sedět. Takové jméno může být opravdu originální a tajemné.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)


Životní styl - další články

Doporučujeme