Bojíte se, že nebudete dobrý rodič? Hvězdné znamení prozradí, jaký mateřský typ jste

22. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Jaké jsou vaše výchovné metody? Jste spíše přísná a důsledná matka, nebo necháváte děti dělat si, co chtějí? Rozčílíte se snadno? A co s nimi ráda podnikáte? Portál Dáma tvrdí, že svou základní charakteristiku máte vepsanou ve hvězdách. Mrkněte se na ni.

Podívejte se, co o mateřství říkají hvězdy. Možná pak pochopíte, proč jste se k dětem chovala tak, jak jste se chovala. Pokud děti ještě nemáte, dozvíte se, co od sebe můžete čekat.

Beran – zodpovědná

Jako Beran své děti do života naučíte, že své štěstí mají ve vlastích rukách. Nejenom o tom mluvíte, ale vy tak i žijete. Chováte se velmi cílevědomě a zodpovědně. Když jsou vaše děti smutné, dokážete jim naslouchat a utěšit je.

Býk – požitkářka

Ať už se jedná o hračky, oblečení nebo jídlo, vše musí mít svou kvalitu. Dopřáváte sama sobě, stejně tak i svým dětem, kterým nesmí nic chybět. Rozmazlujete je? To ne, i když se jim snažíte dopřát luxus, přesto přese všechno jim dokážete dobře vysvětlit, které věci jsou v životě opravdu důležité.

Blíženci – komunikativní

Jste otevřená, lačná po nových vědomostech, ráda se bavíte s lidmi. Pokud jsou vaše děti ostýchavé, pomůžete jim navázat kontakt s cizími lidmi. “Pěkně pozdrav,” slyší vaši mrňouskové často. Vaše děti z toho jednou budou profitovat.

Rak – láskyplná

Jste velmi obětavá a oddaná, to cítí i vaše děti. Nejraději byste s nimi trávila 24 hodin denně. Vaše děti to umí ocenit a rády s vámi tráví svůj čas, nejenom v dětství, ale i v dospělosti.

Lev – sebevědomá

Jako sebevědomá Lvice učíte své děti prosadit se. “Bojuj za svá práva,” je vaším heslem, které se snažíte dětem předat. Velmi brzo je začnete učit i domácím pracím, protože chcete, aby děti začaly být samostatné.

Panna – perfekcionistka

Jste velmi pořádkumilovná a disciplinovaná matka. Spolu se svými dětmi máte přesně nalinkovaný denní program. Pro své potomky se obětujete. Koláč, který pečete na školní besídku, musí být dokonalý, protože jste velmi ctižádostivá. Díky tomu se toho od vás děti mohou spoustu naučit.

Váhy – hravá

Jste pro každou legraci a vyvádíte se svými dětmi i spoustu nesmyslů. Divoce s nimi tancujete v jejich pokojíčku, v zahradě si hrajete na indiány, rozhodně při tom nemáte pocit, že už jste na to moc velká. Dokážete být uvolněná a to vaše děti milují.

Štír – organizovaná

Udělat snídani, zároveň si ještě projít prezentaci do práce, zavést děti do školy a během polední pauzy rychle nakoupit na večeři. Pro vás to není problém, protože svůj čas máte dokonale zorganizovaný. Proto taky nikdy nikam nepřijdete pozdě. Vaše děti vědí, že se na svoji mámu mohou vždy spolehnout.

Střelec – optimistka

Pro Střelce je sklenice vždy napůl plná. Proto také ve svých dětech vidíte vždy to nejlepší. Jste si jistá tím, že lze zvládnout vše, co člověk chce. A přesně to předáváte i svým dětem. “Věř sám sobě,” to je heslo, kterému učíte své děti.

Kozoroh – důsledná

Jako máma jste důsledná a trpělivá. Vaše silná stránka: Dokážete svému dítěti skvěle vysvětlit, proč určitou věc smí nebo nesmí. Díky tomu zvládáte i ty nejšílenější situace, jako když váš potomek dostane záchvat vzteku na veřejnosti.

Vodnář – kreativní

Jste pro své dítě zdrojem inspirace, především co se týče kreativity. Se svým mrňouskem zpíváte, tvoříte, vymýšlíte nejrůznější věci a motivujete ho k vlastním nápadům. Příliš nedáte na většinové výchovné metody a často si nacházíte svoji vlastní, mnohdy lepší cestu.

Ryby – chápající

Pro vás je nejdůležitější tělesný kontakt. Mazlení se s dětmi vás uspokojuje a i vaše děti se k vám rády přitulí. Kdykoliv mají nějakou starost nebo problém, jste vždy s nimi a snažíte se je podpořit. A když děti něco provedou, dokážete jim rychle odpustit.


Životní styl - další články

Doporučujeme