Česání, kulička z papíru nebo škrabadlo. Kočičí radosti, které si vaše micka zamiluje

7. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Kočky, které chodí ven, mají o zábavu postaráno. Ale o radosti bytových koček se musíte postarat vy sami. Jak micku rozptýlit, aby to byla veselá kočička, která má radost ze života? Odpovídá web Můjchlupáč.cz.

Hračky se šantou kočičí – Naše micky šantu kočičí naprosto milují. V obchodech najdete šantu pod názvem catnip a pro kočky je magickou rostlinou, díky které budou naprosto spokojené.

Kuličky z papíru – Nepotřebujete kupovat žádné drahé hračky. Vaše míca bude stejně nejvíce nadšená z obyčejné kuličky z papíru. Když jí ji budete házet, bude šťastná. Do sedmého nebe kočku pošlete, když bude kulička ještě sušit.

Kočičí strom neboli škrabadlo – To je pro bytovou kočku jedno ze základních vybavení. Kočky milují výšky a nejraději jsou, když z nich mohou pozorovat okolí. Navíc na ně jen málokdo dosáhne a ony si tak připadají v bezpečí. Kromě toho na škrabadle i rádi spí.

Společně v posteli – Ano, kočky sice mají svoje pelíšky, ale i tak budou nejraději, když budou moci spát s námi v posteli. Proč? Je to pro ně pohodlné a navíc mohou být ve vaší blízkosti. Tak toto potěšení vašemu mazlíčkovi dopřejete a z pelechu ho nevyhánějte.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Hřeben je kamarád – Platí to nejen u dlouhosrstých koček, kde by vyčesávání mělo být povinností a česat by se mělo ideálně každý den. Česání si oblíbí i krátkosrsté kočky, protože je to příjemná masáž.

Kočičí “televize” – Nebojte se, neznamená to, že byste měli kočce koupit speciální televizi a na ní ji pouštět seriály či filmy. Televize je pro kočky okno. Když na něj zvenku nainstalujete krmivo pro ptáčky, bude kočka jako u vytržení.

Laser game – Laserové ukazovátko je pro kočky skvělou zábavou, ale dávejte pozor na svoje i kočičí oči, neměli byste do nich zasvítit. Ukazovátka jsou skvělá, protože zatímco vy sedíte a ukazujete, kočka honí červený bod, kterým přejíždíte po stěnách a po zemi.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Stlaní postele – Kdykoliv stelete nebo převlékáte postel, můžete si být jistí, že kočka se do pár vteřin objeví. Tyhle domácí práce totiž micky milují. Postel sice nebude vypadat jak v pětihvězdičkovém hotelu, ale zase se v ní nadšeně bude válet spokojená micka.

 


Životní styl - další články

Doporučujeme