Český trh žije rychle. Očekávejte rok změny.

18. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Český trh žije rychle. Očekávejte rok změny.

V roce 1993 nešlo snadno telefonovat – většinou jen z telefonní budky či telefonu na poště. Internet doma byl před 10 lety vzácnost.

Dnes má internet většina lidí. Kdo využívá sílu internetu, má obrovskou výhodu.

Rok změny

I rok 2016 začal vlnou předsevzetí. 90 % jich ale selže. Vyzpovídali jsme Samuela Horneka, autora projektu Rok změny 2016.

Proč předsevzetí nefungují?

Lidé řeší prkotiny, které by mohli snadno zvládnout. Pokud chce někdo přestat kouřit či jíst sladké, řeší vlastně minulost. Místo zaměření na budoucnost a na cíle se chybně zabývá tím, co nechce dělat.

Jak tedy řešit předsevzetí?

snaží změnit. Předsevzetí jen řeší zástupný problém. Změna je velmi komplexní – jako sám život. Pokud někdo kouří, hledá tím relax a pohodu. V životě mu tedy chybí něco jiného.

A proto předsevzetí nefungují?

Známe přísloví: „Čím víc se s ho…m mažeš, tím víc smrdí.“ Chcete-li něco změnit, změňte sebe. To ostatní už se přizpůsobí. V tom tkví tajemství úspěchu.

To ale není tak jednoduché, že?

Změny se nedaří ze 3 důvodů. Popisuji je v projektu Rok změny 2016. Prvním je naše vnitřní hnací síla a odpověď na životní otázky proč, co, jak. Druhým je strach – ten brzdí změnu nejvíce. Třetím jsou peníze. Pro životní změnu jsou potřeba. Umím lidi dovést k posílení příjmů. K dosažení vytyčené změny velmi využíváme internet.

Ostatně, celý program je dostupný Kdo řeší předsevzetí, není ve svém životě spokojený; není tam, kde by chtěl být. Instinktivně se to on-line.

Životní styl - další články

Doporučujeme