Cestovní pojištění: Pozor, které vyberete!

19. března 2015·Životní styl·Redakce

Na Frekvenci 1 pro vás máme pravidelného finančního rádce. Dnes vám radí, podle jakých kritérií vybírat nejvýhodnější cestovní pojištění. Podrobnosti najdete uvnitř článku.

Nekoukejte jen na cenu. Pamatujte na všechna rizika, radí na Frekvenci 1 Jolana Akermannová z České asociace pojišťoven: „Zvlášť pokud se chystáte provozovat některé sporty, dobře si prověřte, jestli nejsou z pojistky vyloučeny.“

Léčebné výlohy a odpovědnost

Pojištění léčebných výloh a odpovědnosti, to je jen základ. Pojistit se dají ale i zavazadla nebo storna zájezdů u cestovních kanceláří.

Pohlídejte si i dostatečné limity pojistného plnění: „U pojištění léčebných výloh by to mělo být alespoň milion a půl. U odpovědnosti by mohla stačit částka milion korun.“

Srovnejte si přehledně ceny pojištění

Pokud cestujete do exotických zemí nebo dokonce do Spojených států, jsou limity ještě vyšší: „Tady se doporučují limity alespoň dvojnásobné. Lékařská péče je tam výrazně dražší,“ dodává Ackermannová.

Pobočka versus internet

Při uzavírání pojistky si možná položíte otázku, jestli je nutné chodit na pobočku nebo stačí internet? „Výhodou online sjednávání je určitě jednoduchost a časová nenáročnost. Navíc můžete i ušetřit. Pokud si ale nejste jisti tím, co konkrétně potřebujete, a chcete se poradit, vyražte raději na pobočku osobně. A nebojte se zeptat,“ radí Ackermannová.

Zkušenosti a reference

Při výběru pojišťovny dejte na reference nebo vlastní zkušenosti. Pokud vás ale čeká dovolená náročnější, prověřte si pečlivě, jestli vám pojišťovna pojistí všechna rizika. 

Zvlášť, jestli hodláte provozovat náročné sporty nebo adrenalinové aktivity. „Pokud se chystáte provozovat rizikové sporty, vybírejte pojišťovnu takovou, která se na pojištění těchto aktivit vyloženě specializuje.”

Životní styl - další články

Doporučujeme