Čištění zubů před, nebo po snídani? Podívejte se, který postup je správný

7. června 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Jsou jen dva typy táborů v čištění zubů. Jeden, který si je čistí před snídaní a druhý po ní. Který postup je nejlepší? To prozradila serveru Independent odbornice na dentální hygienu Anna Peterson.

Dentální hygienistka si jasně stojí za tím, že je nejlepší čistit zuby před snídaní. Nejen z důvodu, že váš dech po ránu zrovna není příliš svěží. Dalším důvodem je, že při konzumaci snídaně se prostředí ve vašich ústech stává kyselejší. Pokud si tedy vyčistíte zuby až po snídani, vmícháte si kyselé složky přímo do zubů, čímž dochází k rychlejšímu opotřebení zubní skloviny,” uvedla pro Independent Peterson.

Třetím důvodem pak je, že čištění zubů před jídlem vám poskytne větší ochranu před vším, co posléze zkonzumujete. To samé doporučuje i spousta serverů zabývající se péčí o chrup.

Ideální tedy je vyčistit si zuby před snídaní a po ní si ústní dutinu vypláchnout ústní vodou. Odstraníte tak hrubé nečistoty, budete mít svěží dech a čistý pocit v ústech. Pokud ale přeci jen chcete zůstat u toho, že si budete čistit zuby po jídle, tak si po něm udržte časový rozestup 30 až 60 minut. Pokud jste totiž měli k snídani něco kyselého, jako kávu, čaj s citrónem, ovoce či džus, tak by zbytečně docházelo k poškození vaší zubní skloviny.

Kdy si čistíte zuby vy?


Životní styl - další články

Doporučujeme