Co by měl každý chlap zvládnout do svých padesáti let?

2. března 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Když muž dosáhne určitého věku a hrozí příchod krize středního věku, nastane čas, ohlédnout se za svým životem a za tím, co máme za sebou, než se pustí do toho, co má před sebou. Je pár podstatných drobností, které by měl mít před vstupem do nové etapy života za sebou. Pokud vám něco ze seznamu chybí, neděje se nic hrozného. Držte se hesla: Nikdy není pozdě.

Mějte děti

Úkol nejdůležitější, který by neměl rozhodně patřit mezi nesplnitelné. Při výběru matky se meze dobrovolnosti nekladou, jak však pravil spisovatel Ernest Hemingway, není od věci vědět, že nejlepší matkou je žena, která vzbudí ve tři hodiny ráno muže, protože má dojem, že dítě pláče. Honoré de Balzac pak uvedl, že není špatných dětí bez špatných matek.

Přečtěte bibli

Platí i pro ateisty. Prostřednictvím nejprodávanější a nejvíc překládané knihy na světě, odhadem bylo vytištěno přes pět miliard výtisků, každoročně se tiskne kolem sta milionů kusů, totiž porozumíte kulturně historickým kořenům starého kontinentu.

Naučte se ustupovat

Muž na prahu padesátky by měl zvládat své emoce a nepouštět se tak do předem ztracených bitev. Vyhýbat by se měl i střetům vítězným, kdy triumf neodpovídá ztrátě pozic do budoucna. Muž uplatňuje na základě bohatých životních zkušeností strategii ústupu, která je užívána v případech, kdy si uvědomujeme, že se v budoucnosti dostaneme do sporu, jehož výsledek bude pro nás mnohem důležitější. Zároveň však platí, že když už bitva, tak bez kompromisů.

Uběhněte maraton

Ve zdravém těle je zdravý duch, alespoň jedno zvládnutí vzdálenosti dlouhé 42,195 km by mělo být nejdříve výzvou a pak samozřejmostí. Výstižně poznamenal jeden z nejlepších atletů světové historie Emil Zátopek, jestli podle něj chcete něco vyhrát, běžte sto metrů. Pokud chcete něco zažít, běžte maraton.

Užijte si sex na pláži

V posteli je to sice mnohem pohodlnější, pláž ovšem představuje výzvu. Zvlášť když kromě romantiky je s akcí spojen slastný pocit konzumace zakázaného ovoce, neboť tato aktivita není ve většině zemí povolená. I kdyby se mělo jednat o spontánní akt, není od věci vybrat si důkladně destinaci. Například kamenité pláže Chorvatska nejsou zrovna nejlepší volbou, v případě Floridy musíte počítat s tím, že při dopadení policií hrozí vzhledem k tamní legislativě patnáctiletá pauza. Proto je lepší si někdy a někde nechat zajít chuť a vsadit na stejnojmenný koktejl.

Spěte pod širákem

Pokud to dáte alespoň jednou v životě, máte právo se smířlivě usmívat při popisování dobrodružství ze strany jedinců, kteří zvládli v obytném voze pobyt v kempu. I v tomto případě by se mělo jednat o plánovanou činnost. Spaní na lavičce po povedeném mejdanu člověku sice pomůže nakouknout do kouzla života bezdomovce, na společenské prestiži ale nepřidá.

Zažijte pocit otužování

Vzhledem k tomu, co nás nejspíš čeká v souvislosti s cenami energií, navýsost užitečná činnost. Kromě toho je případné otužování spojeno s celou řadou zdravotních benefitů. Je prokázáno, že posiluje zdraví a vůli, psychickou odolnost člověka a dokonale odbourává stres. Během kontaktu s ledovou vodou dochází k produkci endorfinu a adrenalinu. Pokud to máte k vodní ploše daleko, lze využít i sprchu.

Zkoukněte všechny bondovky

Příběhy agenta 007 s povolením zabíjet jsou po šedesát let nevyčerpatelnou studnicí inspirace, a to nejen díky objevení kouzla šampaňského Bollinger, kterým Bond nahradil v roce 1973 Dom Perignon, či kombinaci martini s vodkou, kterou je třeba protřepat, nemíchat.

Svezte se v kabrioletu

Když nic jiného, alespoň získáte odpověď na otázku, proč výrobci montují do aut se stažitelnou střechou klimatizaci. Když už vám totiž pere slunce na hlavu, není od věci ochladit si nohy.

Zahněte

Nemělo by se jednat o pravidelnou aktivitu, zkusit by se ale mělo všechno, člověk pak snáze pronikne do hlubiny záletníkovy duše a bude mít víc pochopení, pokud stejný krok pro oživení vztahu učiní partnerka.


Životní styl - další články

Doporučujeme