Co je na muži víc sexy?

9. září 2014·Životní styl·Redakce

Potkáte-li na ulici muže v obleku, většinou na první pohled poznáte, jestli je to Čech, nebo ne. Naši muži bohužel stále ještě neznají základní pravidla pro nošení obleku. Rozhodli jsme se jim je představit.

Sako

Musí sedět především v hrudníku. Délka rukávů, ale i samotného saka se dá upravit, ale se šířkou nic neuděláte. Když máte sako na sobě, mělo by končit zhruba tam, kde začíná nehet vašeho palce.
Co se týče rukávů, ty by měly být zhruba o centimetr kratší než rukávy košile, která zpravidla končí lehce pod zápěstím.
Sako nikdy nezapínejte na všechny knoflíky. Ten spodní by vždy měl zůstat rozepnutý.
Střih se nosí spíš užší, ale i kratší a klidně vypasovaná saka.
Na akce konající se po devatenácté hodině byste měli mít sako s jedním rozparkem, přes den můžete mít dva.

sako

Košile

Košile musí ladit s barvou obleku i kravaty, přičemž ladit tu rozhodně neznamená, aby měla stejné barvy. Jen se odstíny vzájemně nesmějí tlouct, ale naopak doplňovat. Obecně platí, že je lepší nepříliš výrazná košile. Pokud vzor, tak jen velmi decentní. Kostičky a pestrobarevnou kombinaci proužků raději vynechejte. Jestliže si berete bílou nebo jinou průsvitnou košili, vezměte si (hezký!) nátělník.

Pro jistotu ještě dodáváme, že by se vám košile na břiše ani jinde neměla rozevírat.

Kravata

V první řadě vyhoďte kravaty s vtipnými obrázky. Žádný kačer Donald, žádný symbol dolaru, ježeček, ani kachnička. V druhé řadě si pamatujte, že kravata by měla končit na sponě vašeho pásku. Kratší, ale i delší je nepřípustná.
Barva kravaty může být výraznější, na rozdíl od košile ji smí zdobit i vzor. Ale tak, aby si vzájemně rozuměl s košilí.

kravata

Barvy

Co se týče barev obecně, pamatujte si zlaté pravidlo tří: oblek, kravata a košile na sobě může mít maximálně tři různé barvy, potom už byste působili jako kanárek.

Do těchto tří barev se přitom nepočítá černá, bílá a modrá. Myslí se tím barvy, které máte navíc.

Spona do kravaty

Kdyby vás náhodou napadlo ozdobit kravatu sponou po dědečkovi, pak to ve vlastním zájmu nedělejte. Pokud nejste výstřední malíři či výstřední architekti, k jejichž image neodmyslitelně patří motýlek, raději ho také nechte odpočívat ve skříni a zbytečně neexperimentujte.

Košile až ke krku

Dnes se nosí spíš užší kravaty, ale ani širokou nic nezkazíte. Muži mají výhodu, že ve společenském oblečení nemusejí striktně dodržovat módní trendy a stejně mohou vypadat jako ze škatulky.

Stejně tak uzel může být úzký, ale i široký. Jedinou podmínkou je, abyste pod ním měli košili zapnutou přísně až ke krku.

Více o tom dnes v Dámském klubu na F1. Jaký názor mají moderátorky Aneta Christovová a Markéta Mayerová na to, v čem je muž víc sexy?

Aneta: „Rozhodně džíny a triko stačí, když je chlap sexy, může mít na sobě cokoliv a je mi to jedno!“

Markéta: „Je velká škoda, že pánové nosí kvádro pouze, pokud musí. Ve velké většině jim totiž nesmírně sluší, vypadají v něm elegantně a noblesně.“

Na názor mužského moderátora, Dana Kostky, si počkejte ve vysílání v 16:00

 

Životní styl - další články

Doporučujeme