Co vaše znamení zvěrokruhu dostane do deprese? Zkuste se tomu vyhnout

10. listopadu 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Profimedia)

Život někdy přináší spoustu stresujících situací. Někteří lidé je zvládají s nadhledem, jiní upadají do splínu, a dokonce u nich propukne deprese. Velmi záleží také na spouštěčích, které depresi nastartují. A významnou roli v tom sehrává také znamení zvěrokruhu. Co tedy spouští depresi právě u vás? Pokud to budete vědět, můžete se těchto situací vyvarovat. Pomůže vám s tím web Dáma.cz.

Beran

Beran upadá do deprese, když ho druzí ignorují. Berani jsou lidé hodně zaměření na výkon a potřebují, aby je někdo obdivoval a aby se na ně upírala pozornost. Pokud tomu tak není, upadají do splínu a mohou se doslova potopit do deprese.

Býk

Býky deprimuje stagnace. Sice patří ke znamením, která mají ráda pohodlí a situace, které nejsou stresující, ale nakonec je právě takové začnou nudit. Přesto v nich setrvávají, a i když vědí, že to je pro ně špatné, pokračují v tom. Nedostatek pohybu, zastavený pokrok – to jsou věci, které Býky deprimují.

Blíženci

Blížence deprimuje žal a smutek ze zlomeného srdce. Ano, všichni se cítíme pod psa, pokud nám někdo zlomí srdce a opustí nás, ale Blíženci patří k těm, kteří to jen těžko překonávají. Tuhle zradu si s sebou ponesou celý život. A i když se budou navenek smát, půjde spíše o slzy klauna. Tvář klauna maskuje jejich vnitřní bolest.

Rak

Raci jsou nešťastní, když nevypadají dobře. Zní to možná poněkud povrchně, ale Rakům na jejich vzhledu záleží. Pokud nevypadají dobře, propadají depresi. S tou ale nakonec bojují pomocí své fyzické zdatnosti, takže se většinou dají brzo dohromady.

Lev

Lev začne být velmi rozrušený, když nedostane to, co chce, ať už je to konkrétní člověk, věc nebo nápad. Lev musí mít nad vším kontrolu, a když to nejde podle jeho plánu, utápí se v depresi. A nebojte se, že to nepoznáte, Lvi vám to dají velmi dobře vědět – jen pro případ, že by vám jejich smutek unikl.

Panna

Panna je velmi depresivní, když začne přemýšlet o svém vlastním životě. Má tendenci přemýšlet a vytvářet si fiktivní scénáře ve své hlavě a tyto scénáře vždy končí katastrofou. Panna předjímá špatné časy, které by mohly přijít, a tím ničí přítomnost těžkou depresí.

Váhy

Váhy jsou zarmoucené a někdy až depresivní z toho, že nedokážou ovládat všechny věci, které je v životě potkají. Jakmile se jim život vymkne kontrole a není vše harmonické, z důvodu nedostatečné kontroly se jejich splín zdvojnásobí. To se pak může u těchto citlivých duší přetavit v úzkost a deprese.

Štír

Štíry deprimuje strach. Baví je nebojácně žít, dělat si, co chtějí, a sklízet plody svého úsilí. Milují to tak moc, ale zároveň si podvědomě uvědomují, že to nikdy nemůže trvat věčně. Strach ze smrti a konce Štíry pronásleduje a může u nich vyvolat deprese.

Střelec

Spouštěčem deprese je pro Střelce samota. Střelec miluje dobrodružství, a i když mu vlastně mnohdy nevadí být sám, tajně se bojí, že bude sám příliš dlouho. I to v něm může nakonec vyvolat zmatek, smutek a splín, někdy i deprese.

Kozoroh

Kozoroha deprimuje stárnutí. Tohle znamení zvěrokruhu nikdy nepřijme, že jde o přirozený proces, a neustále se snaží proti němu bojovat. Jenže i když podstoupí chirurgický zákrok, aby změnil vzhled, vidí, že stárnutí se nedá zastavit, a tohle zjištění v něm vyvolá beznaděj a depresi.

Vodnář

Vodnáři nenesou dobře, když jim někdo řekne, že se mýlí. Kvůli tomu se budou snažit neustále druhým dokázat, že se naopak mýlí oni. Samotný boj je oslabí, strhne je o kousek dál, protože není přirozené bránit se urputně, pořád a bez odpočinku. To je věc, kvůli které bývají depresivní.

Ryby

Ryby deprimuje rodina. Ani ne tak samotná rodina, tedy konkrétní lidé, jako neschopnost některých členů rodiny spolu vycházet. Je pro ně důležitý pořádek a tradice, těžko nesou, když je ostatní nedodržují. Jsou velmi citlivé na to, když to v rodině neběží podle jejich představ. Neshody v rodině u nich často vyvolají úzkostné stavy a v horším případě i deprese.


Životní styl - další články

Doporučujeme