Dámský klub: Jak se s dětmi připravujete na školní rok?

21. srpna 2015·Životní styl·Redakce

Pokud máte doma školáka nebo předškoláka, jistě si uvědomujete, že se mu prázdniny pomalu, ale jistě krátí. Do 1. září ale ještě můžete stihnout potrénovat jeho mozkové závity. Děláte to? A jak? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Důkladná příprava

Školní docházku berete zodpovědně a vedete k tomu i své potomky. Někdy stačí jen málo k tomu, aby si dítě udrželo kontakt s učivem. Určitě je nejlepší aplikovat „školu hrou“. Psaní můžete trénovat formou prázdninových deníků, čtení podpoří koupě vytoužené knížky a k trénování počtů vám postačí prázdninový kalendář. I u ostatních předmětů stačí zapojit fantazii a z učení se může stát příjemná zábava. 

Lážo plážo

Jsou prázdniny, tak chcete vašim ratolestem dopřát volno a klid. Přes rok toho nasedí ve škole až až, takže prázdniny patří výhradně táborům, pobytům u babiček a volné zábavě. Pokud vaše děti mohou trávit čas v přírodě, pak je to pro ně ideální řešení.

A jaký názor mají na přípravu do školy moderátorky Dámského klubu? 

Markéta: Ne, ne, ne a ještě jednou ne!!!! Ještě jsou práááááázdniny.

Aneta: A tak jako připravovala bych se, kdybych nějaké děti měla. Je to důlěžité, aby dítě ani já nebylo ve stresu a vidělo, že příprava je důležitá, aby pak nevznikaly zmatky a vztek 🙂 

Podělte se s námi o názor i vy! Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme