Dámský klub: Je lepší koupání v bazénu nebo v přírodě?

10. srpna 2015·Životní styl·Redakce

V počasí, které teď panuje se touží zchladit snad každý. Zajít si někam zaplavat je jedním z ideálních řešení. Je lepší koupačka v přírodě nebo v bazénu? Dnes všechna pro i proti rozebereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Koupání v přírodě

Krásný výhled, všude kolem zeleň a většinou i dost prostoru na opalování. To vše jsou výhody koupání v přírodě. Když už vyrážíte v horkých dnech za koupáním do přírody, ověřte si předem kvalitu vody. Čím dál častěji se totiž ve vodě přemnožují sinice. Ty mohou způsobit kožní problémy, ale také žaludeční, střevní a někdy i jaterní potíže.

Riskovat by neměly hlavně těhotné ženy a malé děti. Cerkárie jsou dalším rizikovým faktorem, který vás může potrápit a způsobit cerkáriovou dermatitidu. Ačkoli některá koupaliště nejsou kvůli horku vhodná ke koupání, i přesto v Čechách najdeme spoustu takových, které nám poskytnou čistou vodu a báječné osvěžení. Dobrou kvalitu často mívají lomy a pískovny.

Chlorované osvěžení

Bazény mají také své výhody. Většinou máte k dispozici skříňku, kam si zamknete své věci, převléct se můžete v klidu v kabince a po koupání si ještě můžete dát čistou sprchu. Nevýhodou je snad jen fakt, že většina bazénů je čištěna chlórem, což může někomu vyvolávat alergickou reakci. Některé bazény jsou ale čištěny UV lampou nebo solí, což je pro lidskou pokožku šetrnější.

A kde se nejraději koupou moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Na mě je v přírodě moc havěti. Nikdy nevím, co v tom rybníce bydlí a zrovna mi plave kolem nohy, na břehu samý mravenec a komár. Raději tedy bazén. Ale myslím tím malý, u kamarádů na zahradě, ne obrovské koupaliště:-) Z přírody snad jen jez na zurčící řece. To je paráda 🙂

Aneta: Rozhodně příroda, kde si můžete udělat vlastní kousek pláže a mít trochu intimčo a odpočinout si 🙂 Což na betonové plovárně fakt nejde. 

Těšíme se na vaše názory už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme