Dámský klub: Je lepší stavět nový dům nebo rekonstruovat starý?

9. září 2015·Životní styl·Redakce

Chcete koupit dům? Plánujete si, jak to u vás doma bude vypadat a ve finále se chcete co nejvíc přiblížit svému snu? Pak možná řešíte i otázku, zda to bude snažší a výhodnější u novostavby nebo si kousek po kousku budete podlé svého vkusu dotvářet starší nemovitost. Tomuto tématu se budeme věnovat v Dámském klubu.

Ze staveniště království

Ideální místo, skvělý výhled, milí sousedé, úžasná zahrada a uprostřed ruina. I tak může vypadat dům vašich snů. Pokud máte dost peněz na rekonstrukci, nikam nespěcháte a umíte se obrnit trpělivostí, pak se můžete pustit do práce. Dům si můžete vystavět přesně podle svých představ, ale nebraňte se  pomoci profesionálů. Architekt nebo statik vás může zachránit od nemalých problémů.

Luxus plný much

Dnes se s novostavbami roztrhl pytel. Můžete si vybírat ze spousty vzorových domů, dřevostavby, zděné baráčky – vše, co vás jen napadne. Můžete si objednat prakticky jakkoli vybavený dům a počítá se i s nadstandardními požadavky. I v tomto případě si stavbu ohlídejte, protože dnes se šijí domy horkou jehlou a často mají i nějakou tu mouchu. V takovém případě se neváhejte ozvat a bojujte za kvalitu, kterou jste si zaplatili! 

A k čemu víc inklinují moderátorky Dámského klubu? Je lepší rekonstruovat nebo koupit hotový dům?

Aneta: Je lepší mít byt! 🙂 A třeba i s terasou 🙂 

Markéta: Zažila jsem stavbu a bylo to peklo. Přátelé, kteří prošli rekonstrukcí říkají, že je to mnohem horší a dražší. Nejlepší je asi přijít k hotovému 🙂

Jsme zvědaví na vaše názory a zkušenosti. Dostanou prostor už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme