Dámský klub: Kdy je správný čas začít s přípravou Vánoc?

24. září 2015·Životní styl·Redakce

Přesně za tři měsíce tu bude Štědrý den! Kdy ale začít řešit Vánoce, abychom se z toho nezbláznili a vyhnuli se i tomu, že na ně budeme myslet celý rok? Pro někoho nikdy není dost brzy, pro jiného nikdy není pozdě. Rozebereme to v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Čím dřív, tím líp

Dárečky sbíráte postupně po celý rok, cukroví u babičky objednáváte dva měsíce dopředu a nové vánoční trendy studujete už od léta. Pak vás na Štědrý den jen tak něco nezaskočí. Stojíte si za tím, že kdo je připraven, není překvapen. Pravdou je, že tím zvýšíte šanci, aby Vánoce byly svátky klidu a míru a proběhly v pohodě a bez zbytečných stresů.

Na poslední chvíli

Nákup dárků, stromečku, ozdob a všeho dalšího, co s Vánoci souvisí na poslední chvíli, to bývá doménou mužů. Pak jen můžete jásat, že váš milý sehnal toho úplně posledního kapra, který plaval prodejcům v kádi. Možná vám to přijde jako sci-fi, ale těm, kteří to tak mají ne.

Jsou lidé, kteří se Vánoci ani žádným jiným svátkem nenechají vykolejit, a když se od nich očekává nějaká účast, pak řeší povinnosti s tím spojené až na poslední chvíli. Ušetří si tak několik týdnů či měsíců stresu.

Řeší moderátorky Dámského klubu Vánoce už teď? nebo mají plán kdy je řešit začnou?  

Markéta: No v této chvíli rozhodně ne :-). Já vždycky všechno řeším na poslední chvíli, tedy když budu hodně šikovná a statečná, tak někdy po Mikuláši. Když ne, tak po 20.12 :-).

Aneta: Nejlepší je nechat to na nejstarších v rodině, kterým jde dodržování tradic úplně nejlíp. My mladý zatím jen přihlížíme a učíme se, jak to budeme jednou dělat taky :-).

A jak jste na tom vy? Kdy začínáte řešit Vánoce? Prozraďte nám to v dnešním Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme