DÁMSKÝ KLUB: Kdy se mají děti začít učit cizí jazyky?

5. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Nečekejte s jazykovými kurzy pro vaše dítě na dobu povinné školní docházky. Cizí nebo rodný jazyk - oba děti zvládnou bez problémů stejně. Tedy když začnou mluvit.

Nejlepší je s výukou začít v době, kdy roste mozek. To je proces od narození do šesti let věku. V této době dosahují děti výsledků v jakémkoli oboru, nejlépe formou hry.

Nebojte se začít od narození

Kolem dvou let věku se v mozku vytvářejí jazyková centra. V zásadě platí, že podle toho, kolik jazyků se dítě učí, tolik jazykových center se mu v mozku vytvoří.

Nečekejte příliš dlouho

Pokud se dítě začne učit další jazyk až ve věku 10 let, nikdy nebude mluvit tak plynule jako děti, které začaly skoro v plínkách.

Dodržujte pravidla

Zejména do třetího roku věku se snažte, aby konkrétní člověk používal vůči dítěti vždy jeden konkrétní jazyk. Maminka česky, tatínek anglicky. Pokud někdo z okolí dítěte na něj mluví více jazyky současně, může mu zadělat na problém, kdy dítě začne sestavovat vícejazyčné věty.

Přísloví má pravdu

Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem. Naše děti se bez cizího jazyka skutečně neobejdou. Pokud vám to možnosti dovolí, investujte do angličtiny, to je vlastně povinnost. A poohlédněte se třeba i po čínštině nebo ruštině. Rozhodně to už dnes nejsou exotické jazyky.

Jak to mají s cizími jazyky Markéta s Anetou? Od kdy by učily děti moderátorky Dámského klubu?

Markéta: No, od malička, pokud na to máte. Já na to neměla a dost toho lituji. Za chvíli se cena doučování vyrovná ceně za anglické školství:-)

Aneta: Od embrya 🙂 Dala bych dítě do jesliček, kde je paní učitelka hovořící česky, pak anglická i francouzská. A časem bych z praktických důvodů přidala i ruštinu a čínštinu:-) 

Od kolika let se vaše děti učí cizí jazyk? A na jaký chodí? Napište nám do Dámského klubu. Today from 16:00 – 17:00 hours:-)

Životní styl - další články

Doporučujeme