Dámský klub pátrá: Jaké svačiny děláte na rodinné výlety?

27. července 2015·Životní styl·Redakce

Češi jsou národ spořivý a tak se na rodinné výlety a na cesty na dovolenou raději vybaví svačinkou, než aby se stravovali cestou v motorestech. Děláte to také? A co si s sebou přibalíte na svačinu nejčastěji? Dnes se tomu věnujeme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Řízek vede!

Když jste odjížděli na školu v přírodě, co vám dělala maminka s sebou na cestu? Řízek! Když jste jeli s rodiči do Jugoslávie, co jste měli s sebou? Řízek! A co děláte svým dětem na cestu na tábor? Zase řízek!

Řízek je výživný, můžete se do něj zakousnout kdekoli a kdykoli, na cesty je praktický, protože se jím nemůžete pokapat a také z drží tvar, takže i když ho nacpete do přeplněného zavazadla, pořád z něj přivezete řízek, a ne sekanou.

Fast food

V posledních letech se trend fast foodu rozšířil a tak někteří cestovatelé zvolí rychlou variantu, kdy zastaví u okýnka, dostanou do ruky burger a jedou dál. Je to určitě lepší než trpět hlady, ale na druhou stranu je lepší nezamýšlet se nad výživovou hodnotou takové svačinky.

Pokud chcete plněnou housku, zdravější variantu si zvládnete udělat sami. Něčím namazat a napěchovat housku, to dokáže každý. Navíc fantazii se v tomto případě meze nekladou a tak si můžete i báječně pochutnat.

A jak to mají se svačinkami moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Mám co dělat stihnout si na cestu zabalit, natož abych dělala řízky 🙂 Na benzínce jsou bagetky a po cestě se nějaký motorest s dobrým jídlem vždycky najde 🙂 Navíc, když jedete přes různé země, tak mě baví ochutnávat jejich kuchyni. Proč tahat dříví do lesa, jídla je v dnešní době naštěstí všude dost. 

Markéta: No a já to mám úplně stejně, jako Anet. Ale když někdo ze spolujezdců řízky má, tak to nepohrdnu 🙂

Na vaše názory a recepty na cestovní svačinku se těšíme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme