Dámský klub: Posíláte své děti na brigády?

26. května 2015·Životní styl·Redakce

Máte doma středoškoláka a ten má před sebou prázdniny? Dotujete ho i v jejich průběhu nebo ho podpoříte v tom, aby šel na brigádu? Dnešní téma v Dámském klubu Frekvence 1.

Bez práce nejsou koláče

Je dobré, když se vaši potomci naučí pracovat s penězi dřív než vylétnou z hnízda. Měli by poznat jejich hodnotu a také fakt, že než si vydělají pár korun, stojí to dost úsilí a někdy i odříkání příjemnějších aktivit.

Proto je chvályhodné, když je v tom podpoříte a motivujete je k tomu, aby místo prázdninového válení zašli alespoň párkrát týdně sbírat jahody nebo doplňovat zboží. Kromě toho, že se dítě naučí disciplině, bude si moct koupit něco za své skutečně vydělané peníze. Je možné, že i krátkodobou pracovní zkušenost nakonec ocení. 

Ať si užívá dokud může

I takový přístup prosazují někteří rodiče. Mají za to, že dítě si má užívat, dokud může. Pracovat nakonec bude celý život a tak není potřeba narušovat si bezstarostné mládí. I když vaše ratolest nepůjde vydělávat, měli byste ji zaměstnat alespoň nějakou užitečnou domácí činností, kterou bude v průběhu prázdnin pravidelně vykonávat.

 

A jak se dívají na brigády pro mládež moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Já jsem absolutně pro, když je jim konečně 16 a mají šanci, že by je alespoň někde vzali, tak 14 dní až měsíc je, myslím si, nezabije. Pořád lepší, než aby se jen tak poflakovali. A ano, týká se to i mojí dcery 🙂

Podělte se s námi o názor i vy. Šanci máte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme