Dámský klub se ptá: Jak bojujete s akné v pubertě?

24. července 2015·Životní styl·Redakce

Puberta s sebou nese tělesné i mentální změny. Vaše děti se během krátké chvíle mohou změnit i ve tváři – především tím, že jim vyskákají pupínky. U některých je to tu a tam jeden pupínek, u jiného je jich plná tvář. O tom, jak bojovat s akné v pubertě si budeme povídat v dnešním Dámském klubu.

Na make-up je času dost

Ačkoli vaše dcera má pupínky, make-up jí nedovolíte. Stačí, že se bude líčit po zbytek života. Proč s tím začínat už v dětství? Místo toho zkuste pleť správně čistit a raději se vyhněte agresivním přípravkům s obsahem alkoholu.

U někoho období pupínků trvá jen několik měsíců, u jiného pár let. I tak ale neřešíte problém make-upem a trpělivě vyčkáváte, až se kvalita pleti sama zlepší.

Maskovaný problém

Je to tak, hormonální změny se projevují u některých dospívajících i na pleti. Kluci to většinou berou sportovně, ale děvčata pupínky trápí a tak je maskují make-upem. Než své dceři dáte do ruky oranžovou tubičku, poraďte se raději s dermatologem.

Zatěžovat pleť make-upem pupínkům nepomůže. Naopak to u některých typů make-upů a pudrů může výskyt nežádoucích teček a boláčků zvýšit. Existují ale přípravky, které léčí a zároveň zakrývají nedokonalosti. Třeba právě ty budou ideálním řešením.

Životní styl - další články

Doporučujeme