Dámský klub se ptá: Jak kupujete auto?

25. září 2015·Životní styl·Redakce

Váš starý plechový kamarád vás pomalu, ale jistě opouští, tak se rozhlížíte po novém. Jaký máte postup při koupi auta? Když si kupujete ojeté, dáte na první dojem nebo si vůz necháte důkladně prověřit? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Láska na první pohled

Krásná barva a bezchybný lak. To sice vypovídá o tom, že s autem bylo zacházeno v rukavičkách, ale nikdy nevíte, jaký byl předchozí majitel řidič a jestli nedal autu zabrat víc než je zdrávo. Auto je samo o sobě nákladná záležitost a kdybyste měli ještě investovat do oprav, vozítko by se vám mohlo pěkně prodražit. Proto není od věci kupovat ojeté auto s někým, kdo se v autech a jejich technické stránce vyzná.

Rovnou z pásu

Možná patříte do skupiny těch, kteří nechtějí riskovat, že se ojeté auto rozsype třeba cestou na dovolenou a opravy pak budou stát fůru peněz. Pak raději volíte nový vůz. V takovém případě je dobré zvážit, zda se to opravdu vyplatí.

Říká se, že jen když s autem vyjedete z autosalonu, sníží se jeho hodnota o padesát až sto tisíc. U nového auta si lidé většinou platí i havarijní pojištění, což je další náklad navíc. Proto před koupí auta zvažte, co se vyplatí víc.  

A jak kupují auto moderátorky Dámského klubu?

Markéta: No tak já jela pro petrklíče a oni je neměli. Cestou jsem míjela autosalón s obří víkendovou slevovou akcí. A najednou koukám, že mám nový vůz a k tomu splátky na tři roky 🙂

Aneta: Nemám řidičák, ale jinak předpokládám, že za peníze 🙂

A co vy, máte nějaký recept na to jak postupovat při koupi auta? Svěřte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme