Dámský klub se ptá: Jaké děláte dětem svačiny?

8. září 2015·Životní styl·Redakce

Namazaný krajíc chleba, ovoce, zelenina, jogurt nebo sladkosti? Co dáváte dětem na svačinu do školy? Dnes to budeme probírat v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Dětem můžete dávat různé druhy ovoce a zeleniny a zajistíte jim tak pestrou svačinu na každý den. Pokud máte malého hladovce, pak můžete vybírat ovoce s větším podílem cukru nebo takové, které dítě zasytí víc než třeba jen jablko. Do školy jsou na uzobávání vhodné třeba hrozny.

Děti skvěle zasytí i banán, ale v tomhle případě je lepší banán dát do krabičky. Nejeden rodič už mám nemilou zkušenost s černou kaší, která je rozpatlaná po celé aktovce. Pokud je vaše dítko mlsné, pak zkuste jednoduchou taktiku, kdy si ovoce nebo zeleninu vybírá samo, případně spolu vytvořte z ovoce a zeleniny zvířátka a podobné tvary, které děti baví a podporují tak konzumaci vitaminových dobrot.

Dobití energie

Má-li vaše dítě ve škole tělocvik nebo jiné pohybové aktivity nebo jen ve škole tráví čas až do pozdního odpoledne, pak je záhodno dát mu vydatnou svačinu. Někteří rodiče to řeší čokoládovou tyčinkou nebo jinou sladkostí, jiný zase dítěti dá tři poctivě nadité housky. Ať tak či onak, určitě by součástí svačiny vašeho dítka měl být alespoň kousek něčeho čerstvého.

A jakou svačinu pro děti preferují moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Bubu, Šušu a Lulu dostávají piškoty, granulky a oblíbené pamlsky, víc toho stejně čivava nesmí, aby mi netloustly, že 🙂

Markéta: Už je nedělám, dcera si je řeší sama. Zase jí připravuji obědy s sebou. Taky bezva 🙂

Máte nějaký tip na originální svačinu pro děti? Co jim obvykle dáváte do školy? Podělte se s námi už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme