Dámský klub se ptá: Kdy pustit děti ven samotné?

8. července 2015·Životní styl·Redakce

Pokud jste rodičem předškoláka nebo školáka, který chodí na první stupeň, je možné, že jste ho ještě nepustili ven samotného. Kdy je ta správná chvíle na vypuštění vašeho mláděte? To dnes řešíme v Dámském klubu Frekvence 1.

Má pro strach uděláno

Vaše dítko je možná už od přírody samostatné a tak se vrhá do nových zážitků po hlavě. Cestování MHD nebo nákup v nedalekém supermarketu mezi ně také patří. Pokud se vaše ratolest nebojí vyrazit ven sama, pak ji neomezujte a pusťte ji. Rozhodně jí ale dejte podrobné instrukce a připravte ji na nejrůznější situace, které mohou nastat.

Všude spolu

Možná, že nechcete omezovat své dítě, ale máte jen strach, proto co nejdéle chodíte všude spolu. V dnešní době se v ulicích pohybuje spousta pobudů a tak není divu, že máte o své mládě strach.

I tak se ale připravte na to, že kolem desátého roku života vaše dítě už nebude chtít chodit všude za ručičku, takže pokud se opravdu bojíte, vybavte dítě mobilem a buďte s ním tak ve spojení.

A kdy je podle moderátorek Dámského klubu ideální doba pustit děti do ulic?

Markéta: Jsem lehce nebo spíš těžce vyděšená matka, takže já bych dceru nejraději nepouštěla samotnou až do vysoké školy 🙂 Jenže realita je jiná. Na vsi to jde dříve, ve městě raději později. Ale věk je prostě individuální 🙂 

Se svými názory se s námi podělte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme