Dámský klub se ptá: Máte nějakou sbírku?

1. října 2015·Životní styl·Redakce

Často to začíná už v dětství. Nejdřív obrázky od žvýkaček, samolepky nebo známky. Později pivní tácky, pytlíky s čajem a další dospělým dostupné produkty. Co sbíráte vy? A jak moc velkou vášní je pro vás vaše sbírka? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Sběratel profesionál

U některých sběratelů přeroste záliba v neskutečnou vášeň. Pokud se jedná o cenově dostupné předměty, pak to sběrateli nemusí příliš narušit rozpočet. Horší je, když dotyčný sbírá třeba motorky. Na druhou stranu, i sběratel malých levných předmětů může mít vysoké náklady. Sběratelé mají své výstavy a soutěže po celém světě, takže pokud patříte mezi ty, kteří svou sbírkou žijí, jistě vám stoupají náklady o letenky a registrační poplatky. 

Celoživotní záliba

Sbírat balíčky cukrů nebo pohlednice, to je záliba, která vás může držet celý život a nebudete s ní mít žádné zvláštní výdaje. Sběratelé, kteří se pyšní svou sbírkou mají radost z každého nového kousku a jejich blízcí tak vědí, čím jim udělat radost. Jen u těch dlouholetých je potřeba předem ověřit, jestli dotyčný už daný exemplář nemá.

A jak jsou na tom se sbíráním moderátorky Dámského klubu? Mají nějakou sbírku?

Aneta: Sbírala jsem ubrousky, pak taky všechno s Michaelem Jacksonem, Snoopym a Audrey Hepburn, kterou mám dodnes na zdech, hrníčcích, tácech, oblečení, kabelkách i na botách, prostě vše s její tváří mě uklidňuje a dělá radost. Ale vždy mě fascinovalo sledovat mého milovaného strejdu, který celý život sbíral známky a mince. Měl takový rituál, vždy když o sbírku známek pečoval, tak se museli zavřít okna, nasadil rukavice, vzal lupu a jel stránku po stránce :-). Bylo to okouzlující :-).

Markéta: Bohužel, nemám. Ale celý život toužím nějakou mít. Jen jsem se zatím nerozhodla, co sbírat :-).

Pochlubte se nám svou sbírkou i vy. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme