Dámský klub se ptá: Na jaké kroužky chodí vaše děti?

12. května 2015·Životní styl·Redakce

Když jsou děti školou povinné, rodiče často přemýšlejí o tom, jakou aktivitou jim naplnit volná odpoledne. Proto přihlašují své ratolesti na kroužky, jejichž nabídka je dnes skutečně pestrá. Na jaké kroužky chodí vaše děti? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Sportem ku zdraví

Přihlásit dítko na sport je skvělá volba. Děti dnes velkou část dne prosedí ve tvrdých školních lavicích a tak je potřeba, aby to kompenzovali pohybem. Dnes je velmi oblíbený florbal, ale v oblibě jsou i fotbal, tenis, bojové sporty a plavání.

Při výběru sportu byste se měli ale vždy poradit se svým dítkem. Je důležité, aby bylo s výběrem samo spokojené a sport ho musí bavit. Některé děti mají raději individuální sporty než kolektivní. Pokud se tedy s výběrem sportu napoprvé netrefíte, zkuste něco jiného.

Podpora kreativity

Je dobré, když rodiče nepřehlížejí fakt, že dítěti jde něco dobře od ruky. Pokud vaše mládě dobře kreslí, maluje, vyrábí z modelíny a jiných materiálů nebo jen rádo zpívá či tančí, měli byste ho v tom podpořit. Často se stává, že děti své rodiče v umělecké aktivitě přerostou.

Pokud nedokážete svému dítěti poradit s kreslením tyranosaura nebo zazpíváte nanejvýš „hooořííí“, pak své dítko přihlaste tam, kde ho to naučí. Jednou vám možná poděkuje.

A jaké zkušenosti s kroužky mají moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Děti nemám, ale pamatuji si moc dobře, že jsem jako malá vyzkoušela všechno. Chodila jsem plavat, tančit – dokonce i národní tance, step, tenis. Co se týče kreativních kroužků, ty jsem nikdy nepotřebovala :-). Ale dnes je takový výběr a všehochuť, že dětem můžeme jen závidět. Ovšem ne rodičům, třeba takové vybavení na hokej, to se rodina finančně pěkně prohne. To už pak stojí za to, když se sportu dítě věnuje maximálně a profesionálně. 

Na jaké kroužky chodí vaše děti? A na jaké jste chodili vy? Pochlubte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme