Dámský klub: Ukřivdili jste dítěti? A jak jste to pak řešili?

22. května 2015·Životní styl·Redakce

Děti jsou křehké duše a tak se jich křivda leckdy dotkne víc než dospělých. Často si se svými emocemi nevědí rady a proto jste tu vy, abyste jim pomohli. A to i v případě, že jste se na nich křivdy sami dopustili!

Umění omluvy!

Uvědomili jste si svou chybu a nevíte co teď? S dítětem vše proberte a omluvte se mu. Je to to nejlepší, co můžete v dané chvíli udělat. Rozhodně to neodkládejte a napravte svou chybu co nejdřív. Žít s křivdou může být pro vaše mládě velice frustrující.

Zbytečné následky

Bohužel existují i rodiče, kteří dětem křivdí, ale omluvit se nedokážou. Je to škoda a je to špatně! Dítě si pak často nese následky až do dospělosti. Vyrůstat s křivdou není nic dobrého a podle psychologů to rozhodně dětské psychice nepřidá.

Pokud už se něco takového stalo a vaše ratolest už vylétla z hnízda, aniž byste starou křivdu vyřešili, seberte odvahu a i teď, po letech, si promluvte a za křivdu se dodatečně omluvte. Uvidíte, jak to mezi vámi pročistí vzduch.

A jaké mají s křivdou zkušenosti moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Pamatuji si, že i když jsem byla maličká, tak když mi táta ukřivdil, dokázal přiznat chybu a omluvit se. Vždy si toho budu vážit, získal tak mojí maximální důvěru, jako otec i člověk, což je jeden z mnoha důvodů, proč ho tak miluji a proč je mi nejbližším přítelem na světě. Maminka je také moje sluníčko, ale ta už má s přiznáním toho, že mi někdy ukřivdila, docela problém. To víte, jsem dcera a ona máma, to už tak někdy bývá 🙂

Svěřte se nám i vy. Dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme