Dámský klub: V čem se změnily dětské tábory?

19. června 2015·Životní styl·Redakce

Možná i vaši potomci v létě vyráží na tábor. Je to jedna z alternativ, kde si mohou užít letní prázdniny a zároveň být v kolektivu dětí. Dnešní tábory už jsou ale v lecčems jiné než to bývalo za minulého režimu. A právě to je dnešní téma Dámského klubu. 

Za starých časů


Žádné mobily, tablety a elektronické hry. Pro spojení s civilizací tehdy sloužily jen pohledy a koresponďáky. V krizových případech musel jít vedoucí do nejbližší budky nebo na poštu, kde byly jediné možnosti jak navázat telefonické spojení s rodinou táborníka. Přes den se pořádaly orientační běhy, olympiády, bojovky a večer se zpívalo u táboráku. Popravdě – mělo to své kouzlo. 

Dnešní tábory

I když je tábor v přírodě, vkrádají se i do té nejvíc panenské přírody technické vymoženosti dnešní doby. Vedoucí a někdy i děti už s sebou mají mobilní telefony a hry se hrají nejen v přírodě, ale i na tabletu, telefonu nebo herním zařízení. Některé tábory ale tyto technické vymoženosti zakazují a tak má i dnes vaše dítě možnost zkusit si, jaké to asi bylo, když jste na tábory jezdili vy.  

A jaké zkušenosti s tábory mají moderátorky Dámského klubu? 

Markéta: Já s tábory moc zkušenost nemám, jako dítě mě tam pustili jen jednou a to až ve čtrnácti. A bylo to bezva 🙂 Jasně, že jsem se zamilovala, jak se tak na táborech musí a nic moc víc si nepamatuji 🙂

Aneta: Jooo, tábory, joo bojovky, ty byly nejlepší, zvláště pak z pozice praktikantů 🙂 Dokonce jsem milovala vedoucího 🙂

Podělte se s námi o své zkušenosti i vy! Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme