Dámský klub: Vadí vám hlasité rozhovory a telefonáty v MHD?

13. července 2015·Životní styl·Redakce

V dnešní době je skoro každý vybavený mobilním telefonem. Pak není divu, že lidé telefonují i v autobuse nebo v tramvaji. Někdo to bere jako běžnou věc, jinému to vadí. Dnes to rozebereme v Dámském klubu Frekvence 1.

Tolerantní spolucestující

Z jedné strany vedle vás telefonuje hlasitá dáma, z druhé se překřikuje skupinka teenagerů. A vám je to úplně jedno. Pak vám můžeme pogratulovat, protože patříte mezi tolerantní jedince.

Nebo si jen dokážete vytvořit bublinu, ve které existujete a nenecháte si ji narušit kdejakým halekáním. Pak si můžete i v hlučném prostředí v klidu číst nebo si jen tak přemýšlet o čem chcete, aniž byste se pohoršeně dívali na své spolucestující.  

Nenávistné pohledy

Když je někdo až příliš hlasitý, může svému okolí být na obtíž. V prostředcích hromadné dopravy to platí dvojnásob. Sice je v MHD dovoleno povídat si dle libosti, ale lidé by měli být ohleduplní vůči druhým. Kdyby si hlasitě povídali všichni cestující naráz, jen těžko bychom se vůbec slyšeli. 

Vadí moderátorkám Dámského klubu hlasité rozhovory v MHD?

Aneta: Nijak mě to nevadí, neobtěžuje a naopak mi vadí, když někomu vadí, že někdo telefonuje 🙂 Mám tři práce, lítám z jedné do druhé, nemám auto a hodně času trávím v MHD. Takže se mi stane, že telefonuji. Ale snažím se tomu vyhýbat, aby lidé neposlouchali moje soukromé záležitosti.  

Markéta: Mě to doslova vytáčí. Je mi fuk, co má Fanda koupit k večeři, jestli Míla obědvala nebo kdy půjde Kája ven. Nechci poslouchat cizí životy a plány.

A jak jste na tom vy? Jste tolerantní? Jste hlasití? Podělte se s námi o své zkušenosti už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme