DÁMSKÝ KLUB: Vadí vám u policistů tetování na viditelných místech?

10. února 2016·Životní styl·Redakce

U policie platí od léta zákaz tetování na viditelných místech. Ten se týká všech policistů i policistek. Policisty nekontroluje jen vedení, ale mohou to být i kolegové.

Policejní prezidium policisty vyzvalo, aby si všímali svých potetovaných kolegů a kolegyň. Pokud si všimnou tetování na viditelném místě (krk, hlava, hřbet rukou), musí ho nahlásit.

Policie má dokonce k dispozici figuríny, na kterých jsou nevhodná tetování znázorněna. Noví příslušníci musí dokonce před nástupem podepsat prohlášení, že na uvedených místech tetování nemají.

A když se tetování na inkriminovaném místě objeví, musí si ho policista zakrýt nebo nechat odstranit. Obvykle prý postačí make-up. V případě, že je tetování viditelné, hrozí jeho nositeli finanční pokuta.

 

Co na to říkají Markéta s Anetou?

Aneta: Vůbec mi to nevadí. Každý může mít tetování, není to známka méněcennosti. Znám mnohem víc čestných potetovaných policistů i lidí, než nepotetovaných. Ale samozřejmě nesmí tetování vyjadřovat něco hanlivého, rasistického, prostě jakoukoliv negaci. To už se mi podobné tetování nelíbí na nikom a na policii už vůbec ne.

Markéta: Mě vlastně vadí tetování na hlavě a krku všeobecně, napříč povoláními, pohlavími, věkem i náboženstvími. Tedy u policistů též:-)

Policii ČR čeká kompletní výměna!

Armáda a policie svedou bitvu o nové lidi

 

Životní styl - další články

Doporučujeme