Dámský klub: Zůstat na mateřské co nejdéle nebo dělat kariéru?

4. června 2015·Životní styl·Redakce

Máte dítě a zároveň slibnou kariéru. Čemu dáte přednost? Užijete si měnění plínek nebo se raději vrhnete zpátky do pracovního procesu? Téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Čím déle na mateřské, tím lépe

Vaše dítě je malé jen jednou a nechcete se připravit o žádnou důležitou chvilku z jeho raného věku. Proto se snažíte mateřskou co nejvíc prodloužit. Nedá se říct, že je to ideální, ale pravdou je, že nejjednodušší to mají ty maminky, které mohou nějakou tu pracovní agendu dělat i z domova.

Je ale nutné oddělit péči o dítě od práce. Kdybyste byly doma a místo krmení odpovídaly na maily, pak byste ani práci ani péči o dítě nedělaly stoprocentně. Proto si mateřskou raději užijte bez pracovních povinností. 

Práce hraje prim

Existují ženy workoholičky, ale také ty, které nemohou jinak. Matky samoživitelky se musí otáčet, aby uživily i své mládě a tak není divu, že se vrátí do práce tak rychle, jak jen to jde. Dítě pak bývá u babiček a kamarádek.

Workoholičky zase mají kariéru na prvním místě a díky slušným výdělkům pro ně není problém zaplatit chůvu. Když už trávíte většinu času prací, snažte se alespoň o to, ať jsou vaše společné chvíle pestré a intenzivně prožité.

A co preferují moderátorky Dámského klubu? Mateřskou nebo raději kariéru?

Markéta: Já byla ta matka, co byla pět týdnů po porodu zpátky v práci. Pravda, s volnou a nárazovou pracovní dobou. Ne od 8 do 17 hod. Ale dneska bych se už nenechala okrást ani o jednu chvilku, kterou jsem s dcerou strávit mohla a nestrávila.

Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme